Anar al contingut

El cambrer virtual de Cornellà

Una empresa amb seu al Citilab desenvolupa una aplicació per agilitzar les comandes dels clients en bars i restaurants

JOAN SALICRÚ / Cornellà de Llobregat

Horari de màxima afluència de públic en un bar qualsevol. El cambrer no arriba a totes les peticions i els clients s'impacienten. Aquesta situació que es reprodueix cada dia en milers d'establiments d'hostaleria té solució gràcies a Cloud Waiter, una aplicació per a telefonia mòbil que gestiona i agilitza les comandes dels clients als restaurants.

Desenvolupada per uns joves emprenedors de Cornellà, està en funcionament al bar de tapes Los Arcos de la localitat. Per accedir a la carta 'on line', només cal descarregar-se l'aplicació i escanejar el codi QR assignat a cada taula del local, perquè sàpiguen en quina taula estem. L'empresa J2A2 Solutions, amb seu al Citilab, vol convertir-se en una aplicació universal per demanar begudes i menjar des de l'Iphone i l'Android.

El sistema permet visualitzar la carta 'on line', amb fotos i la descripció dels plats. A més, ofereix els suggeriments i les ofertes del restaurant. El sistema fa uns quants mesos que funciona i ja hi ha més de 700 persones que s'han descarregat l'aplicació, 550 des d'Android i 217 des d'IPhone. La presència de wi-fi en el local també ajuda al desenvolupament del projecte. Un espai que diu que, a més d'agilitzar les comandes, el servei ha suposat un increment dels beneficis mensuals.