Patrocina:

Visita institucional

Montero considera que l'activitat del DFactory Barcelona és essencial per impulsar la indústria 4.0 a Espanya

La vicepresidenta primera del Govern d'Espanya ha conegut de primera mà les 30 companyies instal·lades en el hub tecnològic impulsat pel CZFB

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, li ha presentat el projecte de la segona fase del hub, que sumarà 72.500 m2 amb la previsió de crear una ocupació directa per a 1.500 persones i una indirecta per a 5.000

La vicepresidenta primera del Govern dEspanya i ministra dHisenda, María Jesús Montero, a les instal·lacions del DFactory Barcelona

La vicepresidenta primera del Govern dEspanya i ministra dHisenda, María Jesús Montero, a les instal·lacions del DFactory Barcelona / CZFB

3
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta primera del Govern d'Espanya i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha visitat avui les instal·lacions del DFactory Barcelona, l'ecosistema tecnològic d'indústria 4.0 de referència a nivell internacional impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB).  

 El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, han acompanyat l’autoritat en la seva visita per l'emblemàtic edifici, on ha pogut conèixer de primera mà l'activitat de les 30 empreses que desenvolupen els seus projectes al hub, així com també els detalls de la segona fase del DFactory Barcelona. En aquest sentit, María Jesús Montero ha emfatitzat el paper clau que està exercint DFactory Barcelona, com a motor de la transformació industrial del nostre país, en el marc de la nova economia.  

 DFactory Barcelona, 'la catedral de la indústria 4.0' 

 Referent en el desenvolupament i promoció de la indústria 4.0, l'innovador edifici DFactory Barcelona compta amb unes instal·lacions de 17.000 m2 en quatre plantes amb espais oberts, diàfans i digitals, on ja s'han instal·lat més de 30 companyies amb 500 treballadors, unes xifres que representen un 85% d'ocupació de la seva superfície actual. 

 Des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona s'està treballant en l'impuls de la seva segona fase, un projecte que es durà a terme en la ubicació contigua a la instal·lació actual i que afegirà una extensió de 72.500 m2 més als existents. La perspectiva és que aquest creixement de l'ecosistema generi ocupació directa per a 1.500 persones i indirecta per a 5.000 professionals més. D'aquesta manera, l'empresa pública impulsa el seu objectiu de convertir-se en el gran Districte 4.0 no només de Barcelona, sinó de tota la regió metropolitana de la ciutat, la dels 5 milions i mig d'habitants. Un epicentre tecnològic d'innovació i transformació, de referència al sud d'Europa, que impactarà en tota la comunitat, liderarà la nova economia de Barcelona, i permetrà crear noves oportunitats i solucions per a les empreses i el conjunt de la societat. 

 Les grans corporacions, petites i mitjanes empreses i centres de recerca que conviuen al DFactory Barcelona desenvolupen solucions i productes innovadors dels sectors més disruptius i capdavanters de la indústria 4.0, com és el cas de la Intel·ligència Artificial, la robòtica, la impressió 3D, blockchain, la sensòrica, la IoT, la ciberseguretat o la fabricació avançada. El seu model de gestió consisteix en la coordinació i col·laboració de projectes entre totes elles, per així generar sinergies, tecnologia conjunta i nous models de negoci. 

La vicepresidenta del Govern, María Jesús Montero, juntament amb el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro. /

CZFB

 El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, ha afirmat durant la visita que "el DFactory Barcelona és un projecte ambiciós que impulsa la transformació del marc productiu espanyol i dona suport a les empreses durant el seu procés de digitalització. És una aposta ferma i clara del Consorci de la Zona Franca per promoure la indústria 4.0, l'impuls de les noves tecnologies i el teixit empresarial del país i la creació de noves oportunitats".  

Notícies relacionades

 Per la seva banda, la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, ha posat en relleu que "les noves tecnologies que es desenvolupen en aquest ecosistema tecnològic d'indústria 4.0 són pioneres pel seu caràcter innovador i ja estan brindant un nou ventall de possibilitats i solucions per a les empreses en l'era de la nova economia. DFactory Barcelona és sinònim de progrés empresarial i social, impulsant els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides".  

 Les empreses pertanyents al DFactory Barcelona han aprofitat la visita institucional per traslladar al Govern la importància de l'execució de la segona fase, i així encarar el futur amb garanties per tenir més espai on desenvolupar les seves innovacions i seguir impulsant des de Barcelona l'avanç de la indústria 4.0.