Patrocina:

DURANT EL CONGRÉS INTERNACIONAL DE LA FEDERACIÓ COLOMBIANA D' AGENTS LOGÍSTICS EN COMERÇ INTERNACIONAL

Pere Navarro rep la medalla de mèrit de FITAC a Colòmbia

En reconeixement a la seva trajectòria professional i a la transformació que ha dut a terme a la Zona Franca de Barcelona posicionant-la com un referent mundial

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, s'ha mostrat molt agraït i ha reafirmat el seu objectiu de "seguir projectant la Zona Franca de Barcelona com un ecosistema d'indústria 4.0 i epicentre d'atracció de talent i noves oportunitats"

Pere Navarro, delegat especial de lEstat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, durant lentrega de la medalla de mèrit de FITAC per part de Miguel Ángel Espinosa, president executiu de FITAC, i Guillermo González, president de la Junta Directiva Nacional de FITAC

Pere Navarro, delegat especial de lEstat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, durant lentrega de la medalla de mèrit de FITAC per part de Miguel Ángel Espinosa, president executiu de FITAC, i Guillermo González, president de la Junta Directiva Nacional de FITAC / CZFB

3
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha participat en la 24a edició del Congrés Internacional de la FITAC -Federació Colombiana d'Agents Logístics en Comerç Internacional- que se celebra del 29 de novembre a l'1 de desembre a Cartagena de Indias, Colòmbia. Pere Navarro, el delegat especial de l'Estat al CZFB, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB, han promocionat la pròxima edició del SIL Barcelona i han donat a conèixer els projectes innovadors i disruptius que està duent a terme l'entitat. 

Durant la seva participació al Congrés de FITAC, Pere Navarro, ha rebut la medalla de mèrit en reconeixement a la seva trajectòria professional i a l'excel·lent tasca que està portant a terme a la Zona Franca de Barcelona, amb el seu desenvolupament empresarial, l'impuls de la innovació tecnològica, la transformació de la indústria i la connexió de la nova economia. 

Navarro, en el seu discurs d'agraïment, ha ressaltat la importància de l'activitat empresarial i logística de les Zones Franques: "Són unes àrees geogràfiques indispensables per al desenvolupament dels països i regions. Estimulen l'economia, incrementen el comerç internacional, afavoreixen el desenvolupament tecnològic i industrial, i no menys important, generen ocupació i talent professional. És un orgull rebre aquest reconeixement, i des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona seguirem projectant el nostre ecosistema d'indústria 4.0 i epicentre de noves oportunitats per al conjunt de la societat". El delegat especial de l'Estat al CZFB ha expressat el seu desig de "convertir la Zona Franca de Barcelona al districte 4.0 de la regió metropolitana de Barcelona". 

El CZFB com a catalitzador de la Indústria 4.0 

 Durant la seva visita al Congrés, tots dos representants han promocionat la pròxima edició del SIL, la fira de referència de la Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain d'Espanya, el Mediterrani i Amèrica Llatina, que s'organitzarà a Barcelona del pròxim 5 al 7 de juny de 2024 i reunirà els sectors de transport, logística, distribució, fabricants, retailers i serveis derivats del sector logístic mundial. També s’han presentat la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), l'esdeveniment de referència per avançar de forma activa en la igualtat de gènere, i que a inicis del proper març 2024 celebrarà la seva 4a edició, i la Barcelona New Economy Week (BNEW), l'esdeveniment multisectorial que vol posicionar Barcelona com a capital de la nova economia. 

Notícies relacionades

De la mateixa manera, s'han donat a conèixer els dos projectes amb els quals el CZFB impulsa la innovació: la Incubator 3D, la primera incubadora europea d'alta tecnologia en impressió 3D i la Incubadora Logística 4.0, la primera incubadora d'Espanya dedicada a la indústria 4.0 en l'àmbit de la logística. També s'ha presentat el DFactory Barcelona, l'ecosistema d'Indústria 4.0 referent a escala mundial que reuneix empreses, grans corporacions i startups que desenvolupen projectes basats en la Intel·ligència Artificial, Impressió 3D, Big Data, robòtica i sensòrica, entre d'altres. 

Tots dos van participar, a més, en el programa acadèmic del Congrés, sent el Consorci de la Zona Franca el patrocinador oficial de l'esdeveniment. Pere Navarro va ser una de les autoritats convidades a l'acte inaugural i va ser ponent en el panell sobre "Zones Franques: una nova visió enfront dels desafiaments de creixement global". Al seu torn, Blanca Sorigué, va ser una de les protagonistes del nou escenari de transformació i sostenibilitat en el panell sobre dones i logística. Al llarg dels 3 dies de Congrés, més de 500 empreses nacionals i internacionals es van donar cita per parlar de comerç exterior, duanes, crear noves sinergies i networking i generar estratègies entre els sectors públic i privat.

Temes:

Colòmbia