Patrocina:

Innovació

Zentinel MDS se suma a l'ecosistema d'indústria 4.0 de DFactory Barcelona

L'empresa, que ofereix solucions tecnològiques per facilitar a les empreses conèixer l'estat de les seves màquines i processos productius, obre una oficina de 48 metres quadrats al 'hub' tecnològic

Els representants de Zentinel MDS amb el delegat especial de lEstat al CZFB, Pere Navarro.

Els representants de Zentinel MDS amb el delegat especial de lEstat al CZFB, Pere Navarro. / CZFB

2
Es llegeix en minuts

El DFactory Barcelona consolida el seu creixement amb la recent incorporació de Zentinel MDS a la llista d'empreses que acull aquest innovador edifici impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), que s'ha convertit en un hub per a la creació d'un sistema que impulsa la promoció i el desenvolupament de la indústria 4.0.

En el dia d'avui, el CZFB ha donat la benvinguda oficial a aquesta companyia que comercialitza solucions per a observabilitat industrial que faciliten a les empreses conèixer l'estat de les seves màquines i processos productius. L'Observabilitat Industrial és la capacitat d'interpretar l'operació de maquinària analitzant els seus senyals externs, sense necessitat d'interactuar amb els sistemes de control.

El delegat especial de l'Estat en el CZFB, Pere Navarro, assenyala que és un orgull veure com aquest ecosistema d'innovació de la indústria que representa el DFactory va creixent dia a dia amb la incorporació d'empreses capdavanteres com Zentinel MDS, que contribueixen a posicionar-nos com el hub més important del sud d'Europa i un dels més innovadors del món”.

Formar part de l'ecosistema de DFactory Barcelona permet a Zentinel MDS establir col·laboracions amb altres empreses de tecnologia industrial i operar en un entorn ideal per a promocionar les solucions amb clients i col·laboradors. “Per la nostra trajectòria internacional, en pocs llocs havíem vist un entorn tan enfocat a la digitalització amb recursos d'alt nivell, tant humans com tècnics”, destaca Jordi Cruz, director i cofundador en Zentinel.

Un ecosistema en constant creixement

Tan sols dos anys després d'obrir les seves portes, el DFactory Barcelona està complint l'objectiu de convertir-se en la fàbrica del futur, fomentant i desenvolupant la indústria 4.0, el nou talent i les noves tecnologies i inversions, en un espai inigualable. En aquest entorn, tecnologies com la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, intel·ligència artificial o sensórica donen lloc a una nova manera de produir, molt més sostenible, generant sinergies entre empreses i brindat la possibilitat d'establir aliances amb la resta de les organitzacions presents en l'edifici.

Es tracta d'un projecte impulsat pel CZFB i completament alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l'economia circular mitjançant l'adopció de nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenibles.

Notícies relacionades

Actualment l'ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000 metres quadrats en quatre plantes, on ja s'han instal·lat prop de 30 companyies i en les quals treballen al voltant de 500 persones, amb ara un 80% d'ocupació en tan sols un any. A més, està previst que durant l'exercici de l'any 2023 es comenci a projectar la segona fase de l'emblemàtic edifici i que li permetran aconseguir en els pròxims anys altres 72.000 metres quadrats. Amb això, es preveu que en total treballin 1.500 persones de manera directa i 5.000 de manera indirecta.

Premi a la millor startup de BNEW Digital Industry

Cal destacar que en la 4a edició de la Barcelona New EconomyWeek (BNEW 2023), celebrada recentment alDFactory Barcelona, Zentinel MDS va rebre el premi a la millor startup en el vertical de Digital Industry. María Rivas, COO-Founder de Zentinel Machine Data Solutions, va ser l’encarregada de recollir aquesta distinció que els reconeix com una empresa d'èxit.