Patrocina:

GUARDÓ

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona rep el premi Corresponsables per la BWAW

Un jurat compost per més de 75 acadèmics ha reconegut l’aposta portada a terme per l’entitat amb la celebració de la primera edició de la Barcelona Woman Acceleration Week

Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha recollit el guardó en un esdeveniment celebrat a la Sala d’Actes del Ministeri de Treball i Economia Social

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona rep el premi Corresponsables per la BWAW
2
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha rebut aquest migdia el premi Corresponsables en la seva XII edició com a reconeixement a l’aposta realitzada pel CZFB amb la celebració de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), un esdeveniment híbrid que pretén impulsar una transformació real cap a una presència més gran de la dona al sector empresarial i industrial, en què hi va haver una important representació institucional i empresarial. Es tracta d’un guardó amb què un jurat compost per més de 75 acadèmics distingeix les millors iniciatives i bones pràctiques en responsabilitat social i sostenibilitat, així com projectes de comunicació responsable. En aquesta nova edició dels premis, els més destacats a escala internacional en matèria de RSC i ODS, s’han presentat més de 800 candidatures de 16 països diferents. Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha recollit el premi avui a la Sala d’Actes del Ministeri de Treball i Economia Social i ha destacat que «la celebració de la BWAW va suposar un pas més en el compromís de l’entitat per fomentar la igualtat de gènere. Avui més que mai hem de treballar per construir una nova economia igualitària en què les dones tinguin més presència a tots els sectors i especialment en els que encara es consideren «masculins», com poden ser l’industrial o el logístic».

Sorigué també ha assenyalat que «ens enorgulleix veure que iniciatives com la BWAW obtenen reconeixement a escala internacional. La nostra aposta per la celebració d’aquest esdeveniment va néixer amb l’objectiu d’avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora, evidenciant que necessitem una visió global i un lideratge amb més accent femení».

Èxit de la primera edició de la BWAW

Durant la primera edició de la BWAW, que va tenir lloc del 3 al 5 de març d’aquest any, van assistir-hi de forma virtual més de 2.200 persones de tot Espanya, un 70% de les quals van ser dones i un 30%, homes, i es va assolir, així, l’objectiu del CZFB d’arribar a un públic ampli i amb representació dels dos gèneres. Així mateix, la franja d’edat predominant entre els seguidors de la BWAW (51%) va ser de 26 a 45 anys.

Notícies relacionades

Totes les sessions de l’esdeveniment es van retransmetre des dels platós de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès i de RTVE a Madrid, i es van poder seguir des de la web de la BWAW. Així, el CZFB i la Fundació Incyde, en col·laboració amb el Consell de la Dona de la Zona Franca, van crear aquest esdeveniment de referència per impulsar solucions i projectes que permetin generar un progrés en la igualtat de gènere.

La primera edició de la BWAW va tenir com a patrocinadors CaixaBank, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i la revista ‘Woman’. Així mateix, ja està confirmada la celebració de la segona edició, que tindrà lloc del 2 al 4 de març del 2022.