13 d’ag 2020

Anar al contingut

Patrocina:

PROTOCOL D'ACTUACIÓ

Aliança per facilitar la implantació d'empreses i crear ocupació a Mataró

L'Ajuntament de Mataró, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci de la Zona Franca volen afavorir el desenvolupament empresarial de la ciutat a través de la creació i implantació d'activitat econòmica.

Lara Bau

Aliança per facilitar la implantació d'empreses i crear ocupació a Mataró

MARGA CRUZ

L’alcalde de Mataró, David Bote, el director general de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, i el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, han firmat aquesta tarda un protocol general d’actuació per treballar en benefici del desenvolupament empresarial a Mataró, a través de la creació i implantació d’activitat econòmica mitjançant actuacions conjuntes. 

Aquest acord amb el CZFB s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022, que té com dos dels seus reptes la lluita contra l’atur i la generació d’ocupació de qualitat; i la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial.

Després de la firma del protocol, que ha tingut lloc al TecnoCampus, s’ha fet una reunió amb la Comissió Executiva del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) per donar a conèixer en detall l’acord firmat. Posteriorment, l’alcalde i el delegat especial de l’Estat al CZFB han visitat l’incubador d’empreses del TecnoCampus.

L’acord

En el marc d’aquest acord, el CZFB analitzarà la viabilitat de construir un o diversos edificis terciaris en sectors o polígons industrials pròxims al polígon del Rengle, perquè s’hi  puguin implantar empreses que busquen una ubicació connectada amb la universitat i a prop de Barcelona. En aquest mateix marc, TecnoCampus analitzarà la possibilitat de gestionar aquests espais amb criteris sostenibles i eficients amb l’objectiu d’incorporar empreses innovadores i tecnològiques. L’Ajuntament de Mataró, per la seva part, orientarà els seus recursos a facilitar la viabilitat del desenvolupament d’aquests edificis terciaris.

Les tres institucions analitzaran oportunitats futures per desenvolupar projectes europeus que afavoreixin el desenvolupament empresarial, l’ocupació i la innovació de Mataró i el Maresme. El CZFB també examinarà la viabilitat de construir espais per a congressos al Port de Mataró, iniciativa que haurà de formar part d’un projecte integral i global que permeti enfortir l’estratègia de la ciutat en relació amb el coneixement, la innovació i la cultura.

De la mateixa manera, TecnoCampus i CZFB han manifestat el seu interès que Mataró es converteixi en un satèl·lit al territori de la 3D Factory Incubator vinculat a l’Escola Superior de Ciències de la Salut i l’Esport del TecnoCampus i centrat en el desenvolupament d’iniciatives empresarials en l’entorn de les aplicacions mèdiques de caràcter protètic i correctiu per a nens, gent gran, esportistes, etc.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El CZFB és una entitat pública de dinamització econòmica que opera principalment a l’àrea metropolitana de Barcelona. La seva activitat principal és gestionar el polígon industrial de la Zona Franca i la Zona Franca Duanera, així com administrar els seus actius i afavorir la projecció internacional de Barcelona, Catalunya i Espanya als sectors firal, logístic i immobiliari. 

La missió del CZFB és propiciar el progrés social i la creació d’ocupació, a partir de la implantació industrial i logística, el desenvolupament empresarial i d’escenaris per a l’activitat econòmica i la transferència tecnològica.

Temes: Empreses