Premi CEU Ángel Herrera en Ètica i Valors

Nadal: «Tant de bo que els valors que intento transmetre siguin un exemple adequat per als joves»

FILE PHOTO  Tennis - French Open - Roland Garros  Paris  France - September 28  2020 Spain s Rafael Nadal wears a protective face mask before his first round match against Belarus  Egor Gerasimov REUTERS Gonzalo Fuentes File Photo

FILE PHOTO Tennis - French Open - Roland Garros Paris France - September 28 2020 Spain s Rafael Nadal wears a protective face mask before his first round match against Belarus Egor Gerasimov REUTERS Gonzalo Fuentes File Photo / Gonzalo Fuentes

2
Es llegeix en minuts

El tennista Rafa Nadal ha rebut, de manera virtual, el seu guardó d’Ètica i Valors de la XXIV edició dels Premis CEU Ángel Herrera, en què ha desitjat que els valors que intenta transmetre puguin ser «un exemple adequat» per als més joves. «Tant de bo que els valors que intento transmetre siguin un exemple adequat per als joves d’arreu del món», va indicar. Així ho ha donat a conèixer l’entitat, que ha recordat que els Premis CEU Ángel Herrera es van crear el 1997 per reconèixer la tasca de persones, institucions i empreses que han destacat per la seva contribució a la millora de la societat i la promoció del bé comú.

En la seva última edició, el Premi CEU Ángel Herrera Ètica i Valors, ex aequo, ha recaigut en les Germanetes dels Pobres i en Rafa Nadal, que ha destacat la tasca social que porta a terme aquesta congregació amb la qual comparteix guardó.

«Tot i que tots els premis són benvinguts, ho són especialment quan no són només per causes esportives, com en aquest cas, ja que per a mi el més important és ser bona persona», ha dit l’esportista, que ha animat els estudiants a perseguir els seus somnis des de la «humilitat i l’ambició sana que cal tenir per aconseguir els objectius que un es proposa».

Més premiats

Per la seva banda, Telefónica ha sigut l’entitat guardonada aquest any en la categoria de Col·laboració Empresarial al Sector Educatiu. El seu president executiu, José María Álvarez-Pallete, ha recollit el premi en nom de l’empresa. «Urgeix aprofitar les oportunitats que ofereix la tecnologia a favor d’una societat més inclusiva. Aquest és un dels desafiaments més rellevants a què ens enfrontem», ha afirmat, per després afegir que aquest és un d’aquells moments en què les empreses han d’actuar amb valors i responsabilitat.

Així mateix, el Premi a la Innovació Educativa al Sector Tecnològic en aquesta edició ha sigut per a LinkedIn.

La Fundació Universitària San Pablo CEU ha premiat, en la categoria Alumni Junior, el fundador d’Adopta un Abuelo, Alberto Cabanes, i en la categoria Alumni Senior, a la creadora de la Fundació Starlite, Sandra García-Sanjuán, que ha parlat d’alguns dels projectes que han portat a terme per ajudar els més desfavorits, entre els quals destaca la construcció de 24 escoles a les zones més deprimides de Mèxic.

L’Hogar Nazaret ha sigut guardonada en la categoria de Solidaritat, Cooperació al Desenvolupament i Emprenedoria Social pel seu projecte ‘Cases de rescat per a nens a l’Amazones peruà’, i el Premi CEU Ángel Herrera al Millor Treball Periodístic en Matèria Educativa ha sigut per a Olga R. Sanmartín, pel seu article titulat ‘Escoles que alimenten famílies’.

Notícies relacionades

També s’ha entregat el Premi CEU Ángel Herrera a la Difusió de la Cultura Catòlica, ex aequo, al cardenal Raniero Cantalamessa i a la Fundació Edades del Hombre.

Finalment, el president de la Fundació Universitària San Pablo CEU, Alfonso Bullón de Mendoza, ha agraït la seva tasca als guardonats i a tots els que han fet possible que els premis hagin pogut celebrar-se un any més.

Temes:

Rafa Nadal