Segons la Reserva Federal

2020, any rècord en la circulació d’efectiu als EUA

  • A Espanya, l’efectiu també continua protagonitzant el pagament

1
Es llegeix en minuts

La quantitat de moneda en circulació es va disparar l’any passat a un ritme mai vist des de la Segona Guerra Mundial als Estats Units i, enmig d’una afluència massiva d’efectiu de les autoritats fiscals i monetàries, la moneda total en circulació es va disparar a 2,07 bilions de dòlars a finals d’any, segons dades de la Reserva Federal dels EUA.

Això suposa un augment de l’11,6% respecte a l’any anterior i va ser l’increment percentual més elevat d’un any des de 1945, quan la nació estava sortint de la guerra i el complex militar industrial es va refermar.

L’expert financer de la CNBC, Jeff Cox, apunta com a causes la llei d’estímul de 2,2 bilions aprovada pel Govern d’aquest país al maig, si bé l’alta demanda de bancs estrangers també va contribuir a aquest creixement i a la necessitat de la població d’augmentar la disponibilitat d’efectiu en temps d’incertesa.

Els temps de perill econòmic han coincidit històricament amb augments de la moneda en circulació. Per contra, quan tot aquest efectiu s’acumula, tendeix a buscar un lloc on anar, fet que porta a temps d’auge econòmic, apunta Cox.

De fet, aquesta és una dinàmica general i a Europa el 2020 també es van marcar rècords. Segons el Banc Central Europeu, entre el 13 de març i el 10 d’abril el valor dels diners en circulació va augmentar en 46.689 milions d’euros a tot Europa, i prop dels 5.000 milions d’euros correspondrien a Espanya, un 10% aproximadament.

Espanya

Notícies relacionades

A Espanya, fins i tot amb la crisi del coronavirus pel mig i el corresponent confinament, els ciutadans continuen utilitzant més les monedes i bitllets que qualsevol altra forma per comprar.

De fet, se situa com un dels països de la zona on el ‘cash’ és prioritari, ja que un 83% de les transaccions es fan amb monedes o bitllets, segons l’últim informe del Banc Central Europeu (BCE).

Temes:

Estats Units