Les receptes dels lectors
Carbonara amb guanciale i pecorino
Sergi Cuxart de Barcelona ens sorprèn amb aquesta carbonara de guanciale i pecorino
Sergi Cuxart de Barcelona ens sorprèn amb aquesta carbonara de guanciale, espècie de carn italiana sense fumar preparada amb papada de porc, i pecorino, varietat italiana de formatge d’ovella curat
Carbonara amb guanciale i pecorino
Ingredients per persona:
Ingredients per persona:
100 g de pasta llarga
80 g de guanciale o cansalada viada
50 g de pecorino romano ratllat
1 ou sencer
1 rovell d’ou
Pebre negre acabat de moldre
Elaboració:
Notícies relacionadesElaboració:
Ompliu una olla amb aigua i poseu-hi tres grapats de sal. Mentre comença a bullir, talleu a daus el guanciale, un tipus de papada de porc curada, o cansalada viada si no en trobeu, i li traieu la pell.
Una vegada ha començat a bullir l’aigua, poseu la pasta i que cogui tres minuts menys del que indica el fabricant (en aquest cas 7 minuts en comptes de 10).
Poseu el guanciale en una paella freda, sense oli i deixeu que es faci a foc mitjà; el guanciale deixarà anar el greix.
Per a la salsa, ratlleu el formatge, moleu pebre negre al vostre gust i barregeu-ho tot amb un rovell i un ou sencer.
Una vegada teniu la pasta, la poseu a la paella amb el guanciale i reserveu una mica de l’aigua de cocció.
Barregeu durant un parell de minuts perquè s’amari del greix i s’acabi de fer.
Treieu la paella del foc, poseu una mica de l’aigua que hem reservat i aboqueu la barreja del formatge amb l’ou.
Remogueu-ho bé perquè es desfaci el formatge.
Serviu-ho amb més formatge ratllat i pebre.
Sergi Cuxart / Barcelona
¿Us agrada cuinar?
Temes:
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Desconeixement Cita ITV: compte al testimoni MIL del cotxe si es va matricular a partir del 2008
- Infal·lible El truc casolà per netejar les portes de fusta que ja està de moda
- Els interessos no ho són tot Aquesta és l’edat límit per demanar una hipoteca a Espanya: ¿Ho sabies?
- Alimentació Si veus això a les nous, llença-les immediatament