Les receptes dels lectors

Carbonara amb guanciale i pecorino

Sergi Cuxart de Barcelona ens sorprèn amb aquesta carbonara de guanciale i pecorino

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sergi Cuxart de Barcelona ens sorprèn amb aquesta carbonara de guanciale, espècie de carn italiana sense fumar preparada amb papada de porc, i pecorino, varietat italiana de formatge d’ovella curat

Carbonara amb guanciale i pecorino

Ingredients per persona:

Ingredients per persona:

  • 100 g de pasta llarga

  • 80 g de guanciale o cansalada viada

  • 50 g de pecorino romano ratllat

  • 1 ou sencer

  • 1 rovell d’ou

  • Pebre negre acabat de moldre

Elaboració:

Notícies relacionades

Elaboració:

  1. Ompliu una olla amb aigua i poseu-hi tres grapats de sal. Mentre comença a bullir, talleu a daus el guanciale, un tipus de papada de porc curada, o cansalada viada si no en trobeu, i li traieu la pell.

  2. Una vegada ha començat a bullir l’aigua, poseu la pasta i que cogui tres minuts menys del que indica el fabricant (en aquest cas 7 minuts en comptes de 10).

  3. Poseu el guanciale en una paella freda, sense oli i deixeu que es faci a foc mitjà; el guanciale deixarà anar el greix. 

  4. Per a la salsa, ratlleu el formatge, moleu pebre negre al vostre gust i barregeu-ho tot amb un rovell i un ou sencer.

  5. Una vegada teniu la pasta, la poseu a la paella amb el guanciale i reserveu una mica de l’aigua de cocció.

  6. Barregeu durant un parell de minuts perquè s’amari del greix i s’acabi de fer.

  7. Treieu la paella del foc, poseu una mica de l’aigua que hem reservat i aboqueu la barreja del formatge amb l’ou.

  8. Remogueu-ho bé perquè es desfaci el formatge.

  9. Serviu-ho amb més formatge ratllat i pebre.

Sergi Cuxart / Barcelona

¿Us agrada cuinar?