Les receptes dels lectors

Pastís de tiramisú

Ferran Moreno ens proposa des de Barcelona un formidable pastís de tiramisú per al Club de Cuina d’EL PERIÓDICO

Pastís de tiramisú
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ferran Moreno ens proposa des de Barcelona un formidable pastís de tiramisú per al Club de Cuina d’EL PERIÓDICO

Pastís de tiramisú

Per a sis persones. Ingredients:

Per a sis persones. Ingredients:

  • 5 tasses de cafè

  • 5 ous

  • 100 grams de sucre llustre

  • 500 grams formatge mascarpone

  • 2 cullerades de brandi

  • 34 melindros

Elaboració:

Notícies relacionades

Elaboració:

  1. En primer lloc, deixeu refredar cinc tasses de cafè a la nevera.

  2. Mentrestant, per elaborar la crema, separeu els rovells de les clares.

  3. Poseu en un bol els rovells i sucre llustre i barregeu amb una vareta.

  4. Poseu el formatge mascarpone i continueu barrejant.

  5. Llavors aboqueu dues cullerades de brandi per finalitzar la crema.

  6. Una vegada preparada la crema, és el moment de muntar el pastís. Prepareu els melindros, amarats en cafè fred, i comenceu a muntar el pastís. Abans, col·loqueu un film transparent per facilitar el desemmotllat.

  7. Poseu una capa de crema, empolvoreu cacau a sobre i capa de melindro, i repetiu-ho fins a omplir el recipient.

  8. Aixafeu l’última capa amb el film transparent i cobriu-ho amb paper d’alumini.

  9. Deixeu reposar a la nevera un mínim de cinc hores. 

  10. Les postres es poden acompanyar de salsa de xocolata negra. Per a això, escalfeu en un cassó d’uns 200 ml nata, aigua, una branca de canyella i sucre fins que bulli. Quan comenci a bullir, apagueu el foc i afegiu-hi la xocolata.

Ferran Moreno / Barcelona

¿Us agrada cuinar?