LEMES

Del «‘Be water, my friend’» a altres frases per reflexionar sobre l’aigua

Bruce Lee no va ser l’únic personatge cèlebre que ens va convidar a reflexionar sobre aquest líquid element i les seves característiques úniques. Leonardo da Vinci, Napoleó Bonaparte i Jacques Cousteau han deixat per a la posteritat frases que continuen totalment vigents i que un dia com avui convé recordar.

Del «‘Be water, my friend’» a altres frases per reflexionar sobre l’aigua
1
Es llegeix en minuts

Deia el mític Bruce Lee, llegenda de les arts marcials, que fóssim com l’aigua («‘Be water, my friend’»), perquè l’aigua pot fluir i també pot colpejar, l’aigua es caracteritza per no tenir forma, simplement s’adapta a la del seu recipient. 

Notícies relacionades

És sorprenent que l’aigua, la simple unió de dos àtoms d’hidrogen i un d’oxigen, sigui un compost tan extraordinari, es comporti de maneres tan diferents i jugui un paper tan crucial en les nostres vides. Estem fets d’aigua, ens envolta, en depenem, però, no obstant, de vegades oblidem que és un recurs limitat i amenaçat.

L’escriptor, dibuixant i humorista El Perich sabia que moltes vegades l’humor és la millor manera de comunicar coses serioses, i així ho mostrava amb aquesta frase: «La beguda més perillosa és l’aigua, et mata si no la beus».

«L’aigua, l’aire i la neteja són els principals productes de la meva farmàcia», Napoleó Bonaparte

«L’aigua és la força motriu de tota la natura», Leonardo da Vinci

«Oblidem que el cicle de l’aigua i el cicle de la vida són un mateix», Jacques Cousteau