Alemanya

Bayern va sintetitzar l’heroïna i li va posar el nom

La farmacèutica va crear aquesta droga per reduir la tos i va acabar convertint-se en una addicció a més de 20 països

Bayern va sintetitzar l’heroïna i li va posar el nom
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’heroïna no va ser la primera droga que es va crear amb finalitats medicinals. La cocaïna, les amfetamines i el cànnabis ja havien sigut inventades amb el mateix objectiu. Sense saber l’addicció que totes generarien en la població i que acabaria sent una problemàtica que, 100 anys després, encara no s’ha pogut eradicar del tot.

La farmacèutica alemanya Bayern, malgrat intents previs d’altres investigadors, va ser qui va sintetitzar l’heroïna. Es va inventar en una etapa en què ja s’havien patit algunes addiccions per ‘medecines’ similars i estaven investigant sobre altres analgèsics que no creessin addicció.

Aquesta droga va ajudar a a calmar la tos en persones amb tuberculosi, pneumònia o pulmonia i va acabar venent-se a més de 20 països. Fins i tot en alguns llocs, com per exemple, als Estats Units, fins i tot podien adquirir-se sense recepta prèvia.

Notícies relacionades

I tot i que en un inici els pacients –perquè la dosi recomanada era molt baixa– no van generar addicció, va acabar sent igual i fins i tot pitjor que els anteriors medicaments. Al principi, es va crear per a aquells amb problemes respiratoris i la realitat és que va tenir un gran resultat.

El 1910 van començar a utilitzar-la alguns criminals als EUA, ja que era molt més barata que la cocaïna. En aquella època, fins i tot l’estaven recomanant per superar addiccions a altres drogues. I tot i que al país americà es va prohibir 14 anys més tard, la farmacèutica no va deixar de produir-la fins al 1940.

Temes:

Heroïna