¿Perill espacial?

La NASA adverteix de l’enorme meteorit de la mida de la Torre de Pisa que pot impactar a la Terra

La NASA adverteix de l’enorme meteorit de la mida de la Torre de Pisa que pot impactar a la Terra

NASA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’agència espacial nord-americana (NASA) ha informat que ha detectat un nou asteroide, al qual ha batejat 2023 DW, que té la mida de la famosa Torre de Pisa i que podria caure a la Terra el 2046. Els primers càlculs apunten una data: 14 de febrer, dia de Sant Valentí.

El nou asteroide va ser descobert el 26 de febrer a l’observatori a Atacama, Xile. Té un diàmetre d’aproximadament de 50 metres i té una probabilitat entre 560 d’impactar el 14 de febrer del 2046. No obstant, encara no se sap a quina part de la Terra colpejaria.

«Es necessiten diverses setmanes de dades per reduir les incerteses i predir adequadament les seves òrbites anys en el futur», va advertir l’informe de la NASA.

Mitjans internacionals van advertir que la probabilitat d’impacte contra la Terra ha canviat en l’última setmana. L’1 de març, un astrònom italià va compartir amb la NASA que la probabilitat era d’una entre 12.000, però les probabilitats van augmentar un dia després a una entre 710, i ara és d’una entre 560. Segons la NASA, aquesta probabilitat és, de moment, petita.

Llista de riscos

L’asteroide 2023 DW es troba actualment a la part superior de la seva Llista de riscos del sistema de monitoratge Sentry amb un 1 a l’escala de Torino, que significa que de moment no representa un motiu de preocupació.

Notícies relacionades

«Els analistes orbitals seguiran vigilant l’asteroide 2023 DW i actualitzaran les prediccions a mesura que es rebin més dades», va assenyalar la NASA en el seu compte a Twitter. L’agència nord-americana alertarà el públic si l’asteroide 2023 DW arriba al 3 a l’escala Torino.

Una col·lisió del DW 2023 amb la Terra seria comparable a l’esdeveniment del bòlid de Tunguska, un asteroide de 50 metres de diàmetre que va impactar fa 114 anys en un bosc de Sibèria i va destruir uns 80 milions d’arbres.