Defensa contra amenaces

La nau de la missió DART impactarà contra un asteroide el 26 de setembre

La nau de la missió DART impactarà contra un asteroide el 26 de setembre

NASA

1
Es llegeix en minuts
EFE

La nau de la Prova de Redireccionament de l’Asteroide Doble (DART), el primer test món que posa a prova una tecnologia per defensar la Terra de possibles perills d’asteroides o cometes, impactarà amb el seu objectiu el 26 de setembre.

Segons va informar la NASA, l’impacte amb l’asteroide Dimorphos es produirà a les 19.14 hora local (23.14 GMT) i no suposa cap amenaça per a la Terra.

Aquesta prova demostrarà que una nau espacial pot navegar de forma autònoma cap a un asteroide i col·lidir-hi de forma intencionada per canviar el desplaçament de l’asteroide.

Notícies relacionades

Gràcies al mesurament amb telescopis amb base a la Terra, DART proporcionarà dades importants per ajudar a preparar-se millor per si alguna vegada es descobreix algun asteroide que pugui suposar un perill d’impacte.

La nau de DART, construïda i gestionada pel Laboratori de Física Aplicada Johns Hopkins (APL) per a la NASA, viatjarà milions de quilòmetres de manera autònoma abans d’impactar deliberadament contra Dimorphos, un petit asteroide que gira entorn d’un altre més gran anomenat Didymos, amb l’objectiu d’alterar lleugerament la seva òrbita.

Temes:

NASA Asteroides