Astronàutica

La nau russa Soiuz MS-17 aterra al Kazakhstan amb tres tripulants

  • Serguei Rízhikov, Serguei Kud-Svertxkov i Kathleen Rubins van tornar a la Terra després de 185 dies en l’espai

La nau russa Soiuz MS-17 aterra al Kazakhstan amb tres tripulants
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nau tripulada russa Soiuz MS-17 va aterrar sense contratemps la matinada d’aquest dissabte a l’estepa del Kazakhstan, segons les imatges difoses en directe per l’agència espacial russa, Roscosmos. La càpsula de descens va tocar terra a les 04.56 GMT a 147 quilòmetres al sud-est de la ciutat kazakh de Zhezkazgan amb els cosmonautes russos Serguei Rízhikov i Serguei Kud-Sverchkov i l’astronauta de la NASA Kathleen Rubins a bord. Els tres tripulants s’han mantingut sis mesos a la plataforma orbital internacional, on han deixat els cosmonautes russos Oleg Novitski, Piotr Dubnov, els astronautes nord-americans Mark Vande Hei, Shannon Walker, Michael Hopkins, Víctor Glover i el seu col·lega de l’agència japonesa JAXA Soichi Noguchi.

Notícies relacionades

La càpsula va aterrar a l’estepa kazakh poc més de tres hores després d’haver-se desacoblat de l’Estació Espacial Internacional. El primer a abandonar la càpsula, segons el protocol, va ser el comandant de la missió, Serguei Rízhikov, que era la segona vegada que volava a l’EEI. Pel que sembla amb les primeres proves que van realitzar als tripulants de la Soiuz MS-17 a la Terra, els tres es troben perfecte estat de salut. Rízhikov, Kud-Sverchkov i Rubins es van mantenir en l’espai durant 185 dies, temps en què van realitzar prop de 50 experiments científics. El novembre del 2020, els cosmonautes russos van efectuar en particular una caminada espacial que es va prolongar set hores.

L’Estació Espacial Internacional, un projecte de més de 150.000 milions de dòlars en què participen 15 nacions, actualment està integrada per 15 mòduls permanents i orbita la Terra a una distància de 400 quilòmetres i una velocitat de més de 27.000 quilòmetres per hora.

Temes:

Astronàutica