Amb vista a la Lluna

Així serà el ‘Voyager Station’, el primer hotel a l’espai que obrirà el 2027

  • L’edificació flotant en forma de nòria, que podrà allotjar més de 400 turistes, comptarà amb 24 mòduls, de 500 metres quadrats cada un, en els que es repartiran les diferents sales de l’allotjament de luxe

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

’Voyager Station’ serà el nom de l’hotel de luxe espacial que la companyia nord-americana ‘Gateway Spaceport’ està dissenyant. Tot i que en un inici es va plantejar que la construcció d’aquesta estructura en forma de nòria i que podria allotjar 440 turistes estaria llesta per al 2025, la pandèmia ha provocat que es retardi la seva obertura fins a dos anys després, el 2027.

John Blincow, president de la Fundació Gateway i de l’Orbital Asssembly Corporation, que participaran conjuntament en la construcció d’aquest ambiciós projecte, fa així el primer pas cap al turisme espacial presentant el primer projecte d’hotel

Una suite amb vista a la Lluna

Tal com Blincow ha assegurat per al mitjà ‘CNN Travel’, el ‘Voyager Station’ mirarà d’oferir una experiència «com a casa» i comptarà amb 24 mòduls, de 500 metres quadrats cada un, en els que es repartiran les diferents sales de l’allotjament de luxe.

Suites completament equipades, restaurants, sales de cine o gimnàs són algunes de les instal·lacions que es podran trobar en aquests mòduls, que podran ser venuts o llogats tant a particulars com a governs o equips d’investigació.

Per tant, la central espacial no estarà simplement destinada per al turisme, sinó que també tindrà una finalitat d’investigació.

Una experiència per a tothom

Amb un disseny futurista que res ha d’envejar als grans clàssics de la literatura o el cine de Hollywood, el ‘Voyager’ tindrà forma circular en allò que el mateix Binclow ha volgut comparar amb el ’London Eye’.

Notícies relacionades

I no ho ha fet tan sols per la seva forma, que s’assembla a la d’una nòria, sinó perquè, tal com afirma Barclow, aquestes estacions de luxe espacials començaran a estendre’s per l’espai igual que ho van fer aquestes nòries pel globus terraqüi. Com a «eyes in the sky» («ulls al cel»), ha fet broma el líder de la comissió que portarà a terme el projecte.

A més, el president de la Fundació Gateway també ha volgut incidir que aquesta estació es presenta com «una opció més per escollir la destinació de vacances» i que, amb el temps, serà «com anar-se’n de creuer o a Disney World». L’estada en aquest hotel espacial, que ja permet reservar en la seva pàgina web, costarà inicialment una mica més de 4 milions d’euros, tot i que la idea inicial és que, amb el temps, es converteixi en una destinació més assequible.