A la província de Sevilla

Presentat el primer lleó blanc nascut a Espanya sense malalties

El cadell és fill d’una parella que fa diversos anys que viu al Zoo Mundo Park de Guillena i germà d’un altre exemplar que va morir víctima d’hidrocefàlia fa un any

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer lleó blanc nascut sense malalties a Espanya pesa gairebé quatre quilos i creix a poc a poc i amb les màximes cures al Zoo Mundo Park de Guillena (Sevilla), on aquest divendres ha sigut presentat oficialment pels seus cuidadors.

El gerent del parc i cuidador de l’animal, Juan Luis Malpartida, ha explicat que el cadell és fill «d’una parella de lleons que viuen aquí des de fa diversos anys i que ja ens tenien preocupats», ja que no van tenir descendència fins a l’any passat, tot i que el cadell va morir víctima d’hidrocefàlia.

Ara ha nascut aquest segon, el primer lliure de malalties. «Ens va cridar l’atenció que naixés amb els ulls oberts, [...] corria per l’habitació, amb els ulls oberts darrere de la mare».

Des que va néixer, ha estat mamant amb normalitat durant 17 dies, «fins que la mare va deixar de jeure’s per alimentar-lo, així que el vam traure i, després de comprovar que tenia la immunitat que li havia donat la llet materna, li vam començar a donar més menjar».

Notícies relacionades

El cuidador està tan implicat amb la cria que el lleó dorm a casa seva, «al meu menjador, amb una manta i un petit corral perquè no es mogui gaire ni trenqui res amb les urpes. Tornarà amb els seus pares quan vegem que se sap defensar una mica, perquè en els primers dies, jugant, li poden fer mal i ha de tenir prou geni per enfrontar-se si té algun problema».

El cadell porta el nom de The white king (‘El rei blanc’), en homenatge al seu germà mort.

Temes:

Animals