Es dirà Inspiration4

SpaceX anuncia per al 2021 la primera missió «totalment comercial» a l’espai

Durarà diversos dies i orbitarà la Terra en una ruta de vol personalitzada

The SpaceX Falcon 9 rocket lifts off at Cape Canaveral Air Force Station, Monday, Dec. 21, 2015. The rocket, carrying 11 communications satellites for Orbcomm, Inc., is the first launch of the rocket since a failed mission to the International Space Station in June. (Craig Bailey/Florida Today via AP)

The SpaceX Falcon 9 rocket lifts off at Cape Canaveral Air Force Station, Monday, Dec. 21, 2015. The rocket, carrying 11 communications satellites for Orbcomm, Inc., is the first launch of the rocket since a failed mission to the International Space Station in June. (Craig Bailey/Florida Today via AP) / Craig Bailey (AP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia SpaceX va anunciar aquest dilluns que a finals d’aquest any llançarà des de cap Canaveral (Florida) el coet Falcon 9 a càrrec de la missió Inspiration4, «la primera d’astronautes totalment comercial del món», que orbitarà la Terra durant «diversos dies», segons informa EFE.

SpaceX va detallar en un comunicat que el llançament, amb una tripulació de quatre civils, serà des del Centre Espacial Kennedy de la NASA a Florida.

La companyia d’Elon Musk va remarcar que Jared Isaacman, fundador i director executiu de Shift4 Payments, un dels quatre tripulants que aniran a bord de Dragon, donarà els altres tres seients a persones del públic en general que s’anunciaran en les pròximes setmanes.

La tripulació de l’Inspiration4 rebrà entrenament d’astronauta comercial per part de SpaceX sobre el vehicle de llançament Falcon 9 i la nau espacial Dragon, mecànica orbital, operació en microgravetat, gravetat zero i altres proves.

Els civils passaran per «un entrenament de preparació per a emergències, exercicis d’entrada i sortida de naus espacials i vestits espacials, així com simulacions de missions parcials i completes», precisa el comunicat.

Aquest viatge de diversos dies, que orbitarà la Terra cada 90 minuts al llarg d’una ruta de vol personalitzada, serà monitorat acuradament en cada pas pel control de la missió SpaceX.

Una vegada conclosa la missió, Dragon tornarà a entrar en l’atmosfera de la Terra per amarar davant la costa de Florida.

La companyia va precisar que la missió es realitzarà «no abans del quart trimestre d’aquest any».

Va recordar que el 2020 SpaceX «va tornar la capacitat» dels Estats Units per portar astronautes de la NASA a l’Estació Espacial Internacional (EEI) per primera vegada des de l’últim vol del Transbordador Espacial el 2011.

Va remarcar que, a més de fer volar personal de la NASA, Dragon també va ser dissenyat per portar astronautes comercials a l’òrbita terrestre, l’EEI o més enllà.

Notícies relacionades

La setmana passada la companyia Axiom Space va donar a conèixer la tripulació que serà part de la primera missió privada a l’Estació Espacial Internacional (EEI), a la qual arribaran possiblement a principis de l’any vinent a bord d’una càpsula de la firma SpaceX.

Encapçalada per l’hispano-nord-americà Michael López-Alegría, un exastronauta de la NASA que ja va estar en quatre missions a l’espai, l’Axiom Mission 1 (Ax-1) partirà de cap Canaveral amb el nord-americà Larry Connor, el canadenc Mark Pathy i l’israelià Eytan Stibbe a bord.

Temes:

Astronàutica