Troballa arqueològica

Troben un rinoceront llanut congelat fa 20.000 anys a Sibèria

  • El cadàver està intacte en un 80% i la mort va poder ser per ofegament

  • Va ser descobert pel resident local Alexei Savvin

1
Es llegeix en minuts

El cos congelat d’un jove rinoceront llanut de fa 20.000 anys, amb el seu últim menjar encara intacte, ha sigut descobert al permafrost al costat del riu Tirekhtyakh de Iacútia, a l’est de Sibèria.

El rinoceront, que tenia tres o quatre anys quan va morir, llueix cabell gruixut color avellana i presenta una banya trobada al costat del cadàver, i va ser descobert a mitjans de l’agost passat.

És el rinoceront llanut juvenil més ben conservat fins a la data que s’hagi trobat a Iacútia, amb molts dels seus òrgans interns, incloses les dents, part dels intestins, un bony de greix i teixits, que s’han mantingut intactes durant milers d’anys al permafrost.

«El jove rinoceront tenia entre tres i quatre anys i vivia separat de la seva mare quan va morir, probablement per ofegament», va dir –citat per ‘The Siberian Times’– el doctor Valery Plotnikov de l’Acadèmia de Ciències de Rússia, que va ser al lloc del descobriment i va fer la primera descripció de la troballa.

«El gènere de l’animal encara es desconeix. Estem esperant que les anàlisis de radiocarboni defineixin quan va viure, el rang de dates més probable és entre 20.000 i 50.000 anys enrere. El rinoceront té un pelatge curt molt gruixut; molt probablement va morir a l’estiu», va afegir Plotnikov.

Zona de troballes

Notícies relacionades

El cadàver del rinoceront està intacte en un 80%; va ser descobert pel resident local Alexei Savvin a prop del lloc on es va desenterrar l’únic rinoceront llanut nadó del món anomenat Sasha el 2014. Des d’aleshores s’ha confirmat que l’edat de Sasha és de 34.000 anys.

L’any passat també es van trobar dos cadells de lleó de les cavernes extint anomenats Boris i Sparta al districte d’Abyisky de Iacútia a prop del riu Tirekhtyakh.

Temes:

Animals