Guardó

Pere Puigdomènech guanya el Premi Europeu de Divulgació Científica

El biòleg, columnista d'EL PERIÓDICO, ha sigut reconegut amb una obra sobre els reptes de l'alimentació

zentauroepp36490009 pere puigdomenech191110130849

zentauroepp36490009 pere puigdomenech191110130849 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El biòleg Pere Puigdomènech, investigador del CSIC, especialista en biologia molecular de plantes i columnista habitual d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, ha sigut guardonat amb el Premi Europeu de Divulgació Científica per la seva obra ‘Exploracions pel planeta del menjar’. El reconeixement, que arriba a la seva edició 25, està dotat de 12.000 € i l’atorga la Universitat de València. 

L’obra guanyadora d’aquest premi, instaurat per estimular la creació i difusió d’obres divulgatives que posin el coneixement a l’abast del públic general, repassa com el menjar determina una part important de la vida de les persones i com, en l’actualitat, per alimentar-se, els éssers humans depenen de les decisions que l’espècie va prendre en l’l’origen de l’agricultura fa uns 10.000 anys.

Així, la societat ha de fer front als reptes que implica alimentar una població que pot passar dels 9.000 milions d’humans a mitjans d’aquest segle, que està vivint en ciutats cada vegada més grans i que té unes exigències de prou menjar, segur, saludable i que es correspongui a les seves normes culturals.

El valor de l’agricultura

Notícies relacionades

«Alhora hem descobert que l’agricultura és una activitat que contribueix als canvis climàtics que observem en l’actualitat, els efectes del qual poden ser importants per a la producció d’aliments. Aquesta situació implica la presa de decisions tant a nivell individual com col·lectiu, sobre els quals el llibre pretén contribuir a informar», ha destacat Puigdomènech, llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona.

El premi es va donar a conèixer aquest divendres en el transcurs de la cerimònia de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, un esdeveniment cultural on van assistir unes 700 persones. La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre,va entregar el trofeu commemoratiu a Puigdomènech.