06 juny 2020

Anar al contingut

OFICIALMENT EXTINTS DES DE 1916

Albiraments de tigre de Tasmània revifen l'esperança per a l'espècie

Les autoritats australianes comptabilitzen vuit possibles albiraments en els últims tres anys

L'últim exemplar conegut d'aquesta espècie va morir al Zoològic de Hobart el 1936

Albiraments de tigre de Tasmània revifen l'esperança per a l'espècie

HARRY BURRELL PUBLIC DOMAIN

El Departament d’Indústries Primàries, Parcs, Aigua i Medi Ambient de Tasmània (DPIPWE), a Austràlia, ha reportat en els últims tres anys fins a vuit albiraments de tigre de Tasmània (el més recent el 15 d’agost d’aquest any), una espècie que suposadament està extinta des del 1936. 

En uns documents als quals ha tingut accés Europa Press, el DPIPWE recull els testimonis de diverses persones que han afirmat haver vist aquesta espècie, ’Thylacinus cynocephalus’, comunament anomenat llop marsupial, llop de Tasmània o tigre de Tasmània.

Últims albiraments

Segons l’informe, el febrer de 2018, a Corinna, dues persones anaven conduint quan un animal amb cua rígida, esquena de ratlles i de mida «més gran que una guineu, però més petit que un pastor alemany» es va creuar al seu camí. El document afirma que tots dos van assegurar estar «100% segurs que l’animal que van veure era un tigre de Tasmània». L’albirament va durar entre 12 i 15 segons, segons declaren els implicats.

Aquell mateix mes, un ciclista va descriure a King William Saddle-Lyell Highway, l’albirament d’una «criatura semblant a un gat», amb «ratlles negres en la part posterior del cos» i de la mida d’una guineu gran. En aquest cas, els experts també estimen que podria tractar-se d’un tigre de Tasmània. 

Els experts del Museu d’Austràlia recorden que el tigre de Tasmània és un marsupial carnívor de color marró groguenc i gris amb ratlles a la seva esquena i poderoses mandíbules que s’assemblava a una espècie de gat, guineu i llop. L’últim exemplar d’aquesta espècie va morir al Zoològic de Hobart el 1936, moment a partir del qual es va considerar que l’espècie s’havia extingit de manera oficial.