Clau per a malalties

Científics espanyols descobreixen una proteïna que retarda l'envelliment

La troballa pot resultar clau per alleujar algunes malalties, com l'artrosi

undefined49293960 manos de anciano geri trico gen rico vejez190801210621

undefined49293960 manos de anciano geri trico gen rico vejez190801210621 / 123RF

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un equip d’investigadors espanyols ha descobert noves funcions d’una proteïna que pot ajudar a evitar el deteriorament cel·lular i a retardarl’envelliment,  una troballa que pot resultar clau per alleujar algunes malalties, com l’artrosi.

La investigació ha sigut coliderada pels espanyols Juan Carlos Izpisúa (Institut Salk de Califòrnia) i Pedro Guillén (Clínica Cemtro de Madrid), i ha sigut possible gràcies a una combinació de tecnologies d’última generació.

El treball, les conclusions del qual s’han publicat a la revista 'Nature', ha comprovat que aquesta proteïna (denominada DGCR8) exerceix funcions que poden ajudar a regenerar més eficaçment els ossos i els cartílags, a més de contribuir també a reduir la inflamació d’un múscul.

Millora de la qualitat de vida

La investigació podria ajudar a contrarestar declivis fisiològics relacionats amb l’edat, com l’artrosi, una malaltia que no té cura i que afecta la mobilitat i la qualitat de vida de 242 milions de persones al món –set milions a Espanya–, on suposa la primera causa d’incapacitat permanent.

Notícies relacionades

En el treball liderat pels doctors Izpisúa i Guillén han participat la Fundació Mapfre, la Fundació Telefónica, l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia (UCAM), han informat avui en una nota de premsa aquestes organitzacions.

Els responsables de la investigació han incidit que aquesta permetrà en el futur aprofundir en el coneixement dels mecanismes moleculars i cel·lulars que estan associats a l’envelliment i a moltes malalties degeneratives

Temes:

Envelliment