Investigació científica

El 'rover' Curiosity troba una gran quantitat d'argila a Mart

El robot estudia si el planeta va tenir les condicions necessàries per allotjar vida fa milers de milions d'anys

rjulve30747013 nasa s curiosity mars rover is seen at the site from which i180606131857

rjulve30747013 nasa s curiosity mars rover is seen at the site from which i180606131857 / NASA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ‘rover’ Curiosity de la NASA ha confirmat l’existència de grans quantitats de minerals d’argila en objectius perforats recentment al vessant del Mont Sharp de Mart.

Aquesta regió enriquida amb argila, ubicada al vessant inferior del Mont Sharp, va cridar l’atenció dels orbitadors de la NASA abans que el Curiosity hi aterrés el 2012.

L’argila sovint es forma a l’aigua, que és essencial per a la vida; el Curiosity està explorant el Mont Sharp per veure si va tenir les condicions necessàries per allotjar vida fa milers de milions d’anys.

L’instrument de mineralogia del ‘rover’, anomenat CheMin (Química i Mineralogia), va proporcionar les primeres anàlisis de mostres de roca perforades en la denominada 'unitat d’argila'. CheMin també va trobar molt poca hematita, un mineral d’òxid de ferro que abundava al nord, a la cresta Vera Rubin.

Notícies relacionades

Després de la prova que algun cop hi ha hagut una quantitat significativa d’aigua al cràter Gale, aquestes noves troballes obren noves possiblitats que encara estan pendents de debat, segons la NASA.

És probable que les roques es formessin a la zona com capes de llot en llacs antics, una cosa que també es va trobar el Curiosity al Mont Sharp.L’aigua va interactuar amb els sediments al llarg del temps, i va deixar a la zona una gran quantitat d’argila a les roques.

Temes:

Mart