Imatges inèdites

Així és la cara oculta de la Lluna

La Xina va transmetre aquest divendres noves imatges preses per la seva sonda

china-luna / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La sonda xinesa Chang'e-4 ha fet fotos panoràmiques a la superfície lunar després de protagonitzar el primer aterratge controlat d’una nau a la cara oculta de la Lluna.

Aquest 11 de gener, l’Administració Nacional de l’Espai de la Xina (CNSA) va publicar les fotos panoràmiques de 360 graus fetes per una càmera instal·lada en la part superior del mòdul d’aterratge.

Les imatges es van enviar de tornada a través del satèl·lit de retramesa Queqiao, que opera al voltant del segon punt de Lagrange del sistema Terra-Lluna, a uns 455.000 quilòmetres de la Terra, on pot veure la Terra i l’altre costat de la Lluna.

Els científics han fet una anàlisi preliminar sobre els terrenys i la forma del terreny que envolta la sonda d’acord amb les imatges panoràmiques, que mostren a distància el robot ‘rover’ Yutu-2 inclòs a la missió.

La sonda Chang'e-4 va aterrar al cràter Von Karman a la conca del pol sud-Aitken al matí del 3 de gener, i el ‘rover’ lunar Yutu-2 va conduir fins a la superfície de la Lluna a la nit.

Notícies relacionades

Després, el ‘rover’ va descansar quan la radiació solar va elevar la temperatura a la superfície lunar a més de 100 graus centígrads. Va reiniciar l’activitat el 10 de gener.

El mòdul d’aterratge, el receptor remot i el satèl·lit de relleu estan en bones condicions, va dir la CNSA, citada per Xinhua.

Temes:

Lluna Astronomia