ciència curiosa

L'asteroide Calavera s'acostarà a la Terra per Halloween

El 2015 TB145 fa 600 metres de diàmetre i aquesta vegada només es veurà com un punt de llum

L'asteroide Calavera s'acostarà a la Terra per Halloween
Es llegeix en minuts

El Periódico

Els qui combinin l’afició a l’astronomia amb el friquisme i l’afició pel macabre estan de sort: els dies vinents a Halloween s’acostarà a la Terra l’asteroide2015 TB145, que amb aquest nom no sona gens atractiu, però la percepció canvia quan se l’anomena amb el sobrenom que li han posat a causa de la seva forma:l’asteroide Calavera.

"Té dues depressions que es podrien interpretar com uns ulls", explica Ruediger Jehn, del Centre Europeu d’Operacions Espacials (ESOC) a la ciutat alemanya de Darmstadt. "Però hi ha molta imaginació involucrada", afegeix.

Detectat el 2015

La NASA va detectar l’asteroide per primera vegada el 2015, quan va passar a menys de 500.000 quilòmetres de la Terra. Ja llavors es va referir a aquesta roca espacial assenyalant que era probablement un cometa mort que, "apropiadament, s’assembla molt a un crani".

L’asteroide, denominat 2015 TB145, fa 600 metres de diàmetre, amb dos cràters de 100 metres d’ample cadascun, però no constitueix una amenaça per a la Terra. Aquesta vegada s’espera que passi a una distància de 40 milions de quilòmetres, i només es veurà com un punt de llum, fins i tot amb un telescopi potent. "Però encara pot servir com a base perquè els fanàtics de la ciència-ficció es diverteixin", reconeix Jehn.

Et pot interesar

L’asteroide del crani, que té una òrbita solar que dura poc més de tres anys, tindrà la seva aproximació més gran a la Terra el 7 de novembre, segons explica Sven Melchert, director de l’organització d’astrònoms aficionats alemanys.

El Telescopi de Vigilància Panoràmica i el Sistema de Resposta Ràpida (pan-STARRS) a Hawaii, que va detectar per primera vegada l’asteroide, descobreix cada mes prop de 100 nous objectes espacials pròxim a la Terra.

Temes:

Asteroides