ADEU A UNA DE LES MENTS MÉS BRILLANTS DE LA HISTÒRIA

Les millors frases de Stephen Hawking

El pare de la teoria del big bang i teòric dels forats negres ha mort als 76 anys

Ens deixa el geni dels forats negres, Stephen Hawking. / periodico

2
Es llegeix en minuts

Considerat l'hereu d'Albert Einstein, Stephen Hawking ha mort aquest dimecres als 76 anys. Autor de la teoria del big bang i teòric dels forats negres, passarà a la història com una de les ments més brillants de la ciència i revolucionari de la física contemporània. Recollim aquí algunes de les seves frases més destacades:

"Contemplo el cervell com un ordinador que deixarà de treballar quan els seus components fallin. No hi ha cel o vida més enllà d'un ordinador trencat; això és un conte de fades per a persones que tenen por de la foscor".

"Crec que l'explicació més simple és que no hi ha Déu. Ningú va crear l'univers i ningú dirigeix els nostres destins. Això em porta a adonar-me que probablement no hi ha cel ni vida després de la mort. Tenim aquesta vida per apreciar la grandesa de l'univers i per això em sento profundament agraït".

"La vida seria tràgica si no fos graciosa".

"Les meves expectatives es van reduir a 0 quan tenia 21 anys. Tot el que ha passat des d'aleshores han sigut un regal".

"He viscut amb la perspectiva d'una mort imminent durant els últims 50 anys. No tinc por de morir, però no tinc pressa per morir. Hi ha moltes coses que vull fer abans".

"La raça humana necessita un desafiament intel·lectual. Deu ser avorrit ser Déu i no tenir res per descobrir".

"Un no pot discutir amb un teorema matemàtic".

"Només som una raça de micos avançats en un planeta més petit que una estrella mitjana. Però podem entendre l'univers. Això ens fa molt especials".

"El perill radica que el nostre poder per perjudicar o destruir el medi ambient o els nostres iguals augmenta a molta més velocitat que la nostra saviesa en l'ús d'aquest poder".

"La nostra única possibilitat de sobreviure a llarg termini és expandir-nos cap a l'espai. Les respostes a aquestes preguntes demostren que hem fet un gran progrés en els últims cent anys, però si volem seguir més enllà dels pròxims 1.000 anys, el futur està en l'espai. És per això que estic a favor dels vols espacials".

"Limitar la nostra atenció a qüestions terrestres seria limitar l'esperit humà. L'enemic més gran del coneixement no és la ignorància, sinó la il·lusió del coneixement".

"Einstein s'equivocava quan deia que 'Déu no juga als daus amb l'univers'. Considerant les hipòtesis dels forats negres, Déu no només juga als daus amb l'univers: a vegades els llança on no els podem veure".

"Les persones tranquil·les i silencioses són les que tenen les ments més fortes i sorolloses".

Notícies relacionades

"Les persones que presumeixen del seu quocient intel·lectual són uns perdedors".

"La intel·ligència és la capacitat d'adaptar-se al canvi".