Denúncia col·legial

Els metges demanen a Salut intervenir davant un acte "pseudocientífic" que promet un món sense càncer

La trobada, que se celebrarà dissabte a Barcelona, "qüestiona" la seva honestedat, segons el col·lectiu

zentauroepp40486240 una operaci  de c ncer de mama a l hospital josep trueta de 171012103031

zentauroepp40486240 una operaci de c ncer de mama a l hospital josep trueta de 171012103031 / Xavier Pi

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha demanat a la Conselleria de Salut de la Generalitat que intervingui davant un acte que se celebrarà dissabte a Barcelona i que "qüestiona" la seva honestedat, al promocionar-se a internet sota el títol Un món sense càncer. El que el teu metge no t'està explicant, i l'ha titllat de "pseudocientífic".

En un comunicat aquest dimecres a la seva pàgina web, el col·legi ha explicat que l'acte "posa en dubte, de manera explícita, el paper dels metges a l'hora d'informar de manera veraç sobre el càncer als pacients".

El COMB ha demanat la col·laboració dels professionals, l'Administració, els mitjans de comunicació i altres entitats i institucions per evitar la realització i la difusió de pràctiques que generin confusió o engany als ciutadans pel que fa a la seva salut", amb el prejudici que els pot suposar.

Notícies relacionades

Ha reiterat que el metge és l'únic professional amb formació, coneixements i competència per fer el diagnòstic i el tractament d'una malaltia, i ha alertat del risc que les teràpies alternatives i les pseudociències sense evidències clíniques suposen per a la salut, "sobretot quan es tracta de pacients amb càncer, ja que poden generar falses expectatives" a persones especialment vulnerables.

La institució contempla emprendre altres accions si resulta oportú, ja que entre les seves funcions hi ha la d'actuar com a garant de la protecció de la salut dels ciutadans i la de defensar l'exercici de la medicina adequat a les bones pràctiques.