La Xina llançarà aquesta setmana la primera nau espacial de càrrega

Aquesta nau és un element essencial per al desenvolupament de l'estació espacial xinesa

wenchang

wenchang

1
Es llegeix en minuts

La primera nau de càrrega espacial xinesa, la 'Tianzhou 1', serà llançada a partir de dijous que ve en un nou pas per a la construcció de l'estació orbital xinesa, ha anunciat l'agència espacial d'aquest país.

El llançament, des del centre espacial de Wenchang (a l'illa de Hainan, sud), té una finestra que s'estén entre els pròxims dies 20 i 24.

El coet Llarga Marxa-7 Y2 va ser transportat a la plataforma de llançament del centre de Wenchang per ultimar els últims preparatius abans del llançament, especialment la càrrega del combustible, afegeix l'anunci.

Durant la seva missió, la nau automatitzada de transport realitzarà diversos acoblaments i desacoblaments amb el laboratori espacial xinès "Tiangong 2", al qual subministrarà combustible per ajudar-lo a mantenir-se en òrbita i altres materials.

A més, es realitzaran diversos experiments científics. Un cop acabada la missió, la nau es desconnectarà del laboratori espacial i es desintegrarà durant el seu retorn a les capes altes de l'atmosfera.

Notícies relacionades

La nau espacial de càrrega 'Tianzhou 1' és un element essencial per al desenvolupament de l'estació espacial xinesa, ja que, amb una capacitat de càrrega d'unes sis tones, assegurarà el proveïment de materials i subministraments a aquesta instal·lació.

L'agència espacial xinesa té previst posar en òrbita durant l'any que ve el primer mòdul d'aquesta estació, que està previst que acabi el 2020.

Temes:

Astronàutica