ESTRANYA ESPÈCIE

Primeres imatges del 'monstre negre' del mar

Científics de l'Institut d'Investigació de l'Aquari de la Badia de Monterrey han gravat el Melanocetus a uns 600 metres de profunditat sota les aigües de Califòrnia

Les primeres imatges en vídeo del ’monstre negre’ del mar, el Melanocetus. / periodico

1
Es llegeix en minuts
RICARD CARDONA / BARCELONA

 El 'monstre negre del mar' ja ha estat descobert en les aigües de Califòrnia. Científics de l'Institut d'Investigació de l'Aquari de la Badia de Monterrey (MBARI) han aconseguit gravar les primeres imatges d'aquesta estranya espècie al seu propi hàbitat.

Les imatges han estat capturades gràcies al vehicle remot Doc Ricketts a més de 600 metres de profunditat sota les aigües de Califòrnia. L'equip de l'MBARI explica que només existeixen mitja dotzena de gravacions anteriors d'aquest tipus de raps abissals

Notícies relacionades

El Melanocetus --o 'monstre del mar'-- té 9 centímetres de longitud i un aspecte terrorífic. Les femelles disposen d'una llum al final d'una espècie de canya de pescar que li sobresurt del cap. Utilitzen aquesta característica per atraure les seves preses, sovint, fins a dues o tres vegades més grans que el mateix Melanocetus.

Els mascles de 'monstre del mar' no disposen d'aquest sistema d'alimentació, i requereixen d'una femella per poder viure. Per això, intenten buscar una femella com més aviat millor per aparellar-se i funcionar a manera de paràsit.