L’entrevista

Jaume Collboni: «Amb la Vuelta torna la millor Barcelona»

L’alcalde de Barcelona aposta per un cap de setmana lúdic gràcies a la ronda espanyola en un projecte de ciutat esportiva d’acord amb el caràcter ciclista d’una capital catalana que reuneix ni més ni menys que 250 quilòmetres de carrils bici.

Jaume Collboni: «Amb la Vuelta torna la millor Barcelona»
2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

–¿Per què aposta per la gran sortida de la Vuelta i què espera Barcelona d’aquesta cita esportiva?

–Fa dos anys molta gent de l’esport i d’altres àmbits em deia que trobaven a faltar Barcelona, que havia de tornar la millor Barcelona. Doncs això ja ho tenim: amb la Vuelta torna la ciutat amb capacitat de mobilització, d’il·lusionar la ciutadania, la ciutat que moltes altres urbs del món admiren.

 

–Feia molts anys que la ciutat no acollia la sortida de la Vuelta.

–Ja tocava que després de 60 anys Barcelona tornés a acollir una gran sortida de la Vuelta. I estic molt orgullós, il·lusionat i content, perquè hem aconseguit que més enllà de la competició aquest sigui un cap de setmana excepcional, una festa esportiva i cívica a tota la ciutat. Aquesta competició s’entronca amb el nostre model de ciutat amiga de la bici, amb més de 250 quilòmetres de carrils bici, i amb la nostra tradició ciclista. A finals del segle XIX, la ciutat tenia ja cinc clubs ciclistes, un velòdrom, aquí es va disputar la primera competició ciclista femenina d’Espanya el 1932, i som l’única ciutat espanyola que ha acollit dos mundials de ciclisme. En definitiva, la Vuelta posa de manifest el compromís i el somni compartit dels que volem que Barcelona recuperi el lloc que es mereix com la gran capital esportiva que és.

 

–¿Com creu que es pot projectar Barcelona al món gràcies a la Vuelta?

–La Vuelta és una de les proves més importants del calendari internacional. Per això, aquest cap de setmana guanyem tots: guanya Barcelona, guanya la Vuelta i guanya el ciclisme. Guanya Barcelona, perquè l’impacte mediàtic nacional i internacional és de primer nivell. Guanya la Vuelta, perquè s’uneix a la potència i innovació que aporta Barcelona. A més, hem treballat braç a braç amb l’organització i hem preparat una sortida espectacular que serà recordada durant molt temps. I guanya el ciclisme, perquè viurà una promoció espectacular i l’acostarem a tots els barcelonins i barcelonines.

 

–Dos dies de carrera amb dues etapes a la ciutat.

–Sense oblidar la imatge d’una Barcelona oberta, acollidora i líder del moment excepcional que viu l’esport espanyol. La Vuelta és un gran símbol amb què deixem enrere temps de confrontació i apostem per la convivència en una Espanya plural. Barcelona és la cocapital d’Espanya i això s’ha de notar amb tota la naturalitat i en benefici de tots.

 

Notícies relacionades

–Ara ve la Vuelta; l’any vinent, la Copa Amèrica. ¿Quins altres projectes esportius preveu?

–Tenim la il·lusió, l’ambició i la capacitat d’atreure grans esdeveniments com a gran capital esportiva que som. I ho continuarem fent amb projectes que s’ajustin al model que defensem a Barcelona, és a dir, d’acord amb la tradició de la ciutat. Ho volem fer bé, teixint complicitats amb la societat civil, amb el sector privat i amb altres administracions. La Vuelta i la Copa Amèrica són dos exemples clars d’aquesta manera de fer: promoció del ciclisme i de la vela i, alhora, transformació urbana amb el Port Olímpic en benefici de tota la ciutat. No amaguem la nostra voluntat de poder acollir competicions com el Tour, la ‘final four’ de bàsquet i el Mundial d’atletisme, per exemple.