Ciclisme

Evenepoel guanya l’última etapa i Roglic la Volta

  • El campió del món ha tornat a atacar a la ronda catalana. Ho ha fet en la segona de les sis voltes a Montjuïc per presentar-se a la meta en companyia del líder de la carrera que l’ha deixat guanyar l’última etapa.

Evenepoel guanya l’última etapa i Roglic la Volta

JUMBO VISMA

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El guió ja no canviarà i afortunadament a partir d’ara tot apunta que serà el mateix: una temporada ciclista que es viu amb la màxima intensitat, en la qual cap gran estrella es reserva, els astres en fase de màxim esforç, tal com s’ha viscut aquesta setmana en una Volta que ha acabat aquest diumenge amb el triomf de Primoz Roglic sense el permís de Remco Evenepoel.

Des del quilòmetre zero de la carrera, a Sant Feliu de Guíxols, fins a l’última meta, a Montjuïc, la parella ha estat batallant sense deixar passar la més mínima oportunitat, esprints intermedis bonificats, ports de muntanya, victòries d’etapa (dues i dues) i la grossa de la loteria, el triomf a la ronda catalana que s’ha emportat Roglic, després que el ciclista eslovè i el campió del món s’hi presentessin escapats, com els grans campions, que lluiten per tot, que no s’arruguen i que disputen cada metre de la competició tot i que els falti l’alè.

Salta la banca

Uns dies, en altres carreres, fa saltar la banca Tadej Pogacar. Després arriben Wout van Aert i Mathieu van der Poel i roden tan fort que sembla que se’ls escapi la vida. Després, Jonas Vingegaard s’apunta a la nova volta gallega, O Gran Camiño, i guanya totes les etapes. ¿Qui en dona més?

Es dirà, no sense raó, que es continua buscant una alternativa espanyola per enfrontar-se a aquesta nova generació de prodigis. Però existeix, perquè si Carlos Rodríguez, que segurament correrà l’any que ve en el Movistar, i Juan Ayuso, tercer de la Vuelta, no han anat a la Volta ha sigut perquè estan lesionats. Rodríguez es recupera d’una fractura de clavícula i Ayuso camina coix amb una tendinitis que li està donant la llauna més del que creia.

Allò mai vist

No obstant, el que s’ha vist a Montjuïc en aquest comiat matinal de la Volta mai havia passat. Perquè hi ha atacs que només provoquen espurnes i salts que ho posen tot cap per avall. I és el que ha passat a 28 quilòmetres d’acabar la carrera i en la segona de les sis ascensions al Castell. Evenepoel ha premut el detonador i la carrera ha saltat en mil trossos. La Volta mai havia acabat amb un pilot tan fraccionat i tampoc es recorda els dos primers de la general doblant corredors amb volta perduda.

Notícies relacionades

Fins i tot Marc Soler amb fe i sacrifici s’ha atrevit, i ja és molt, a respondre a Evenepoel, després de destrossar a tots. Bé, tots no, perquè Roglic s’ha enganxat a la seva roda, i endavant a veure què passa. Però quan en la penúltima volta al circuit Evenepoel ha tornat a treure la destral, el ciclista català ja no ha pogut seguir-los, tot i que ha tingut l’honor de travessar la meta barcelonina en tercera posició.

Roglic, al contrari de dies precedents, no ha volgut anar a roda del rival belga i ha col·laborat amb ell. I fins i tot ha aplicat la cavallerositat habitual d’un líder quan va en fuga amb l’oponent. No ha lluitat per la victòria d’etapa amb la Volta guanyada i ha permès que Evenepoel aixequés els braços. L’únic que es podia fer era aplaudir-los. I que continuï la festa.