Ciclisme

Evenepoel posa la fantasia i Roglic el seny en la Volta

  • El campió del món passa a l’atac el dia que s’enfada amb el seu rival eslovè per no donar-li relleus, abans de deixar-se capturar pel pilot, en l’etapa que Egan Bernal abandona per una caiguda.

Evenepoel posa la fantasia i Roglic el seny en la Volta

LA VOLTA

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

A Remco Evenepoel li és igual el dibuix que tingui l’etapa. Estava enrabiat perquè es va precipitar atacant Primoz Roglic al cim de Lo Port on, a sobre, es va fer un embolic amb el canvi de marxes. Per acabar-ho d’adobar, a Bèlgica, el seu país, Wout van Aert li va treure titulars i portades després d’una victòria en la clàssica E3, assaig de Flandes, que va ser un espectacle. Per això, va sortir a totes camí de Molins de Rei, on va treure l’estaca, el martell, el bat i el que fes falta. I on va tornar a anunciar com si portés un megàfon a sobre que aquest diumenge en farà una de bona a les pujades de Montjuïc, en el comiat de la Volta –horari diferent, arribada a les 14 hores–.

Aquesta ronda catalana és una carrera on lluiten dos i els altres semblen mirar-los, amb algun esclat de Marc Soler. I si els miren no és perquè es conformin, sinó perquè cap està prou preparat per seguir Roglic i Evenepoel. Arriben ports, camí de Molins, com la Creu d’Aragall, que no són ni ferotges ni famosos. I aquí apareix el campió del món pedalant a ritme de turbo. Aquí respon Roglic. Es queden sols. Tots al darrere, menys Soler, que havia atacat abans amb la proposta aconseguida de desplaçar Mikel Landa de la quarta plaça de la general.

Evenepoel ¡visca l’espectacle! ataca una vegada i una altra a Roglic, que sembla, només sembla, perquè el casc impedeix veure’l, que no es despentina. Van caient els segons. Per darrere ningú reacciona, en part, perquè no és la seva guerra i perquè menys als companys d’un i altre a tots els és igual si guanya un campió del món o un triple vencedor de la Vuelta. Que es barallin i es desgastin, que la resta no hi són ni se’ls espera en aquesta batalla.

El duel entra en una fase de dibuixos animats. Evenepoel fa una cara d’emprenyat elevada a la màxima expressió. No fa cap altra cosa que demanar-li relleus a Roglic, que mira cap a una altra banda. El belga crida, però a Roglic li entra per una orella i li surt per l’altra. Fins que arriba el divorci total. ¡A fer punyetes l’escapada! Evenepoel deixa de pedalar i se’n va a l’altra banda de la carretera per on circula Roglic, que ni s’immuta... fins que el pilot els captura.

Notícies relacionades

¿La festa s’ha acabat? Ni de bon tros. A 8 quilòmetres de la meta de Molins arriba l’esprint bonificat de Pallejà, i un altre cop Evenepoel, com si no se li acabés la gasolina, va i el guanya per contrarestar el segon de bonificació que li havia tret Roglic en una altra meta volant amb premi. Tot queda igual per a Barcelona que abans de començar. Roglic avantatja Evenepoel amb 10 segons en la vigília de l’últim duel, en què la lògica indica que molt malament se li han de posar les coses al corredor eslovè perquè perdi la Volta.

Guanya a l’esprint l’australià Kaden Groves, el mateix que va vèncer a Sabadell, malgrat haver punxat a tres quilòmetres de meta. I, com si fos un conte, s’acaba una etapa sense descans en què l’única mala notícia va ser l’abandonament d’Egan Bernal per una caiguda. No aixeca cap.