Ciclisme

Volta a Catalunya: un esprint acaba amb el somni de De la Cruz i Roger Adrià a Sabadell

  • El ciclista australià Kaden Groves s’imposa en l’arribada massiva de la cocapital vallesana.

  • Roglic i Evenepoel viuran aquest divendres un nou duel pel triomf de la carrera a les costes de Lo Port, a prop de Tortosa, en l’etapa reina de la prova.

Volta a Catalunya: un esprint acaba amb el somni de De la Cruz i Roger Adrià a Sabadell

VOLTA CATALUNYA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Un pilot que roda compacte i amb relleus entre equips és una mica com un destacament d’afusellament per als corredors que van escapats, tot i que col·laborin entre ells i tot i que coneguin la zona per on passa la Volta com si fos el pati de casa seva; cada revolt, cada pujada, cada baixada. Si els del darrere s’ho proposen, si treuen les seves pacífiques armes a tall de bicicleta, rodes i tàctica, si a sobre els directors els van dient com és la carretera per on passen, i si tot s’acaba en una avinguda de Sabadell llarga i ampla, llavors el destí de l’etapa només pot ser un esprint massiu amb victòria de l’australià Kaden Groves.

És igual que et diguis David de la Cruz o Roger Adrià i que hagis crescut, gairebé des que anaves amb rodetes la bici, pels paratges de la Volta. Poc importa que animis, «vinga, vinga» els companys de fuga. Des de darrere controlen, darrere no els deixen que passin de dos minuts i darrere saben que quan li treguin la pols al turbo, els de davant són homes caçats, com si fossin caníbals que se’ls cruspiran quan ja gairebé veuen la meta i el bullici del públic aplaudint els ciclistes.

Només quedaven quatre quilòmetres, potser els més fàcils després d’un dia ple de constants pujades i baixades, sense ser una jornada de muntanya. Però que fossin els metres menys complicats de l’etapa era el pitjor que els podia passar als escapats que, lògicament, haurien preferit anar per carrers sinuosos, amb canvis de ritme, on el pilot es desorganitza i creixen les accions dels que van escapats per jugar-se la victòria a Sabadell.

Evenepoel entra en acció

Notícies relacionades

I és que, a més, els escapats senten el terrabastall que provoca un pilot quan 150 ciclistes roden per sobre dels 50 quilòmetres per hora. Abaixa la moral, ¡punyeta no hi ha res a fer! Per a més desgràcia dels escapats, a més, Remco Evenepoel, segon de la general, empatat a temps amb Primoz Roglic, tampoc es vol agafar el dia de relax perquè sap que si travessa la meta per davant del corredor eslovè li birlarà el jersei verd-i-blanc de líder. Evenepoel ordena els seus rodar amb força. Roglic sen’adona i inicia el marcatge del campió del món. Resultat, més velocitat al grup. Conseqüència, els escapats estan sentenciats. Adeu a l’aventura, adeu al somni de dos ciclistes barcelonins, De la Cruz i Adrià, d’almenys lluitar, amb permís dels seus companys de fuga, per guanyar a Sabadell.

Arriba l’esprint massiu. Roglic no es deixa sorprendre per Evenepoel i a tots dos no els queda cap altra opció que citar-se aquest divendres en l’etapa reina de la Volta, per les Terres de l’Ebre, a les pujades de Lo Port o el Mont Caro, que pel cas és el mateix port i el més complicat de la carrera.