Ciclisme

Volta a Catalunya: Roglic derrota Evenepoel, comença l’espectacle

  • El ciclista eslovè s’imposa al campió del món en l’esprint de la primera etapa de la ronda catalana, a Sant Feliu de Guíxols.

  • La carrera viurà aquest dimarts la primera arribada al Pirineu, a l’estació d’esquí de Vallter 2.000.

Volta a Catalunya: Roglic derrota Evenepoel, comença l’espectacle

RTVE

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Són uns bèsties, els insaciables, els que corren per guanyar. Unes vegades es posen la careta de Tadej Pogacar o Jonas Vingegaard. D’altres les de Wout van Aert o Mathieu van der Poel. I, a la Volta, Primoz Roglic i Remco Evenepoel. Ni es reserven, ni saben córrer amagats. És un plaer veure’ls. Són els que revaloritzen el ciclisme en qualsevol lloc del planeta. Ahir, a França i Itàlia, i avui a la Volta. ¿Apunta l’estrena de la ronda catalana cap a un esprint? Tant fa. Els és igual el terreny en el qual es troben. Victòria de Roglic i segona plaça d’Evenepoel. ¡Qui en dona més!

El ciclisme, si alguna vegada va poder començar a ser un esport avorrit, on no passava res o passava poca cosa fins al Tour, ara ha canviat. És un esport explosiu, amb corredors rabiosos i inconformistes, famolencs com Eddy Merckx fa 50 anys, que volen guanyar-ho tot i que quan no ho aconsegueixen, com aquest dilluns a Sant Feliu de Guíxols, claven una manotada de ràbia sobre el manillar abans de felicitar el vencedor després de traspassar la línia d’arribada. És el que va passar. Roglic surt com un boig, convençut que és, entre altres coses, el millor dels esprínters. Evenepoel reacciona per darrere. ¿T’agafo, no t’agafo? Doncs no t’agafo, per poc i perquè amb prou feines li falten 50 metres per guanyar. Per això, per aquest caràcter indomable que tenen aquests corredors, Evenepoel clava el cop de ràbia al manillar abans de felicitar Roglic per haver-lo guanyat.

Primer assalt, abans que arribi aquest dimarts el Pirineu, a Vallter 2.000, per a Roglic. El ciclista eslovè s’emporta les primeres bonificacions perquè el festegin els periodistes del seu país que el segueixen a totes parts. ¡Vaja, que no donen l’abast! Són els mateixos que estan amb Pogacar; de feina molta, de turisme poc.

El paper de Landa

Notícies relacionades

Com de feina en tenen els informadors belgues, tant fa que siguin valons com flamencs, que envolten Evenepoel, convençuts que guanyarà la Volta després d’uns entrenaments, pel que sembla espectaculars, a l’illa de Tenerife. Vesteix el fenomen belga amb la casaca de campió del món. I és la Volta la primera carrera que disputa a Europa amb el jersei arc de Sant Martí. Evenepoel no pot caure derrotat a Catalunya, i menys davant Roglic, perquè tots dos es retrobaran en el Giro i cal treure-li les ungles al rival per abaixar-li els fums i perquè vegi a la Volta el que pot trobar-se a Itàlia.

Mikel Landa observa la batalla des de darrere. No se li pot demanar que disputi aquestes arribades perquè no és un ciclista ràpid. Però s’ha presentat a la Volta feliç i convençut que per fi es trobarà amb les muntanyes que li han faltat fins ara. Aquest dimarts es veurà al Pirineu. Millor inici no se li podia demanar a la Volta.