Ciclisme

¿Quan comença la Volta i qui en seran les figures?

  • La ronda catalana comença aquest dilluns, durarà una setmana i comptarà, entre d’altres, amb la presència d’Evenepoel, Roglic, Landa i Bernal.

¿Quan comença la Volta i qui en seran les figures?

LA VUELTA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La Volta a Catalunya comença aquest dilluns a Sant Feliu de Guíxols i inaugura el calendari World Tour (la primera divisió de ciclisme) aquest 2023 a Espanya. En total seran set etapes amb finals, a part de la localitat del Baix Empordà, a Vallter 2000, La Molina, Sabadell, el Port de Tortosa, Molins de Rei i Barcelona.

La carrera presenta un cartell luxós en el qual destaquen aquests quatre corredors.

Remco Evenepoel, campió del món

El prodigi belga, de només 23 anys, arriba a la Volta vestit amb el mallot arc de Sant Martí que l’acredita com a campió del món i després d’haver firmat una temporada 2022 excepcional amb triomfs, a part del Mundial, a la Vuelta i la Lieja-Bastogne-Lieja. Aguerrit de caràcter, inconformista i molt ofensiu arriba a Catalunya després d’haver guanyat el Tour dels Emirats. Aquest any la ronda catalana forma part del seu calendari de preparació de cara a l’assalt del Giro.

Primoz Roglic, tres Vueltas en el palmarès

El ciclista eslovè, als 33 anys, disputa la Volta en la seva experiència i al capdavant d’un Jumbo que ha decidit repartir les carreres entre ell, Jonas Vingegaard i Wout van Aert. Primoz Roglic no va poder completar l’any passat la temporada que hauria volgut, sobretot en la part final, per les caigudes que va tenir al Tour i a la Vuelta. Va haver d’abandonar les dues proves en un 2022 en què va guanyar la París-Niça i el Critèrium del Dauphiné. La setmana passada va aconseguir la victòria a la Tirrè-Adriàtic.

Mikel Landa, tercer del Giro 2022

El corredor alabès, amb 33 anys, liderarà el Bahrain en territori català, en una temporada molt activa fins ara, ja que ha participat en la Vuelta a Andalusia i en la Tirrè-Adriàtic abans d’apuntar-se a la Volta. En les dues carreres ha estat sempre en les posicions davanteres. Va ser segon en la ronda andalusa per darrere de Tadej Pogacar i va acabar la Tirrè-Adriàtic com a setè de la general. Actualment, en bona forma, va centrar el 2022 en la disputa del Giro, en què va ser tercer. Aquest any disputarà el Tour.

Egan Bernal, guanyador del Tour 2019

El guanyador del Tour 2019 i el Giro 2021, de 26 anys, va passar la temporada passada pràcticament en blanc a causa del gravíssim accident que va tenir el gener del 2022, quan va impactar contra la part del darrere d’un autobús a Colòmbia, el seu país. Es va fracturar 20 ossos, hi va haver risc vital i també la possibilitat que acabés en una cadira de rodes. Tampoc va quedar clar si podia continuar com a corredor professional. Després d’una llarga recuperació i una fugaç reaparició a l’agost en la Vuelta a Dinamarca, disputa la seva primera prova d’alt nivell en bon estat de forma, segons comenten a Colòmbia, amb Geraint Thomas, guanyador del Tour 2018, com a company d’equip a l’Ineos.