CICLISME

Els germans Torres aparcaran els fogons per desafiar-se a Titan Desert

Els germans Torres aparcaran els fogons per desafiar-se a Titan Desert
4
Es llegeix en minuts
EFE

Javier i Sergio Torres, els bessons més reconeguts de la gastronomia espanyola gràcies a les tres estrelles Michelin del seu restaurant, abandonaran els fogons per uns dies per afrontar una aventura i desafiament dels que marquen la vida personal i esportiva de les persones, la Titan Desert del Marroc, que es disputarà del 30 d’abril al 5 de maig.

Els germans Torres afrontaran una de les proves de bicicleta de muntanya més dures del món en la categoria eBike dins de l’equip KH-7, el mallot del qual també vestiran els exprofessionals Melcior Mauri i Abraham Olano, el rei de la Titan Josep Betalú o el francès Sylvain Chavanel, i un altre integrant junt amb el qual convertiran aquesta edició de la Titan en la més gurmet: Lluc Crusellas, el millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters.

L’esport sempre ha format part de la vida del Javier i el Sergio. «La nostra relació amb el ciclisme ve des que tenim ús de raó. A casa sempre hi ha hagut bicicletes. Ara és part de la nostra vida. Anem de casa al restaurant amb bicicleta», comenta el Sergio.

Uns 50 quilòmetres

Des de la falda de Collserola (Barcelona), on viuen els germans, separades les seves cases per un quilòmetre de distància, es desplacen diàriament al restaurant que van obrir a finals del 2020. Un antic taller de cotxes transformat ara en la fàbrica de somnis d’aquests dos reconeguts restauradors on, en tres grans illes a la vista dels comensals, delecten 60 privilegiades persones en cada servei amb la millor alta cuina que es pot trobar a Espanya.

«Entre venir a treballar i tornar a la tarda a casa, fem uns 45 o 50 quilòmetres. És una manera d’aprofitar el temps per fer esport», diu el Javier.

I el Sergio afegeix que «el ciclisme és un desestressant natural. Quan vas pedalant et vas notant que desapareixen temes negatius i a l’arribar al restaurant ho veus tot molt més clar. A més, de camí a la feina anem recollint herbes, flors, pinyes... elements silvestres que ens ajuden a la cuina».

Aquesta afició pel ciclisme els ha portat a desafiar els seus límits i a viure una experiència esportiva vital a la Škoda Titan Desert Marroc.

En un esdeveniment gastronòmic van conèixer Melcior Mauri, el gran capità de l’equip KH-7. Mauri els va parlar de la Titan i el cuc ràpidament va picar la curiositat dels Torres.

«Crec que aquest està dins nostre des de fa molts anys. Estem vinculats amb ciclistes que sempre ens han parlat de la Titan, però ha sigut el Melcior i KH-7 els que ens han empès a fer una cosa que ja teníem al cap i que ens feia il·lusió des de feia anys», assegura el Javier.

Ben equipats

Tots dos formaran part de l’equip més nombrós al desert. Un equip en el qual professionals i ciclistes amateurs conviuen per complir cada un el seu propi objectiu. Uns guanyar la carrera, d’altres poder ser entre els 100 millors i moltes i molts d’ells l’objectiu dels quals és disfrutar de l’aventura i viure una experiència titànica amb el focus en travessar la meta l’últim dia per convertir-se en «finishers».

Aquest és l’objectiu dels germans Torres. El Sergio explica que «anem amb un gran equip i superben equipats gràcies a les Orbea Rise. És el primer any que hi anem i veurem què és això de les dunes, el desert... volem aprendre, disfrutar de l’aventura, veure com va aquest any i la nostra intenció és tornar».

La vida laboral del Javier i el Sergio no és la ideal per poder entrenar un repte d’aquesta magnitud. Una agenda molt ocupada, amb viatges constants, fan que la preparació no sigui tan estructurada com hauria de ser.

72 quilòmetres en bucle

Així ho reconeix el Javier: «Tenim molts compromisos per atendre i entrenant no som tan regulars com ens agradaria, però farem els deures en aquests dos mesos que queden. Em motiva especialment poder fer aquesta carrera al costat del Sergio i amb l’equip KH-7. Em preocupa una mica no estar del tot en forma, però em posaré les piles i serà una aventura meravellosa». «A mi em preocupa que el Javier no l’acabi i em deixi tirat», diu fent broma el Sergio.

Notícies relacionades

La eBike Titan forma part del programa Škoda Titan Desert Morocco i la constitueixen tres etapes el 3, 4 i 5 de maig. El primer dia els esperen 78 quilòmetres amb les sorprenents dunes d’Erg Chebbi com a protagonistes, on s’allotja el campament Titan.

El dijous 4 de maig hauran de recórrer 72 quilòmetres en bucle, la gran etapa del desert que comença i acaba a Merzouga i que visita el costat oest de l’Erg i passa per l’oasi Tasarmine, entre altres paisatges espectaculars. L’últim dia, el de la gran festa dels titans, hauran de superar metres de desnivell i pistes pedregoses, un recorregut més lent que els anteriors, per arribar al gran arc de meta de Madrid a través d’un itinerari inoblidable.