La ronda espanyola

Roglic abandona la Vuelta després de la caiguda de dimarts

El ciclista va passar la nit amb molts dolors i després de valorar-ho amb el metge i la direcció del Jumbo va decidir no sortir en la 17a etapa

Roglic abandona la Vuelta després de la caiguda de dimarts

JUMBO VISMA

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Primoz Roglic ha pres aquest dimecres la decisió que menys li agradava. I ho ha fet després de consultar-ho amb el metge i la direcció del Jumbo. L’estrella eslovena, que ha guanyat les últimes tres edicions de la Vuelta, va decidir no sortir en la 17a etapa de la ronda espanyola, després de la forta caiguda que va tenir dimarts en l’arribada de Tomares, quan havia atacat Remco Evenepoel i es disposava a lluitar per les bonificacions amb els velocistes de la carrera.

Notícies relacionades

Tot i que el corredor eslovè no va patir cap fractura, va passar la nit amb molts dolors, sense gairebé dormir, i en una situació física que no li permetia continuar disputant la prova, i menys l’etapa d’aquest dimecres amb final en alt, al monestir extremeny de Tentudía.

Una garrotada

L’abandonament suposa una dura garrotada tant per al corredor, per a la Vuelta i per al Jumbo, que no renunciava a la victòria i que aspirava al doblet després d’aconseguir el triomf en el Tour amb Jonas Vingegaard. La retirada alleuja de pressió Evenepoel, i impulsa Enric Mas, a la segona plaça, tot i que el deixa sol i sense un aliat com Roglic en l’ofensiva final contra el jersei vermell. Així mateix, ara Juan Ayuso, una de les grans revelacions de la cursa junt amb Carlos Rodríguez, passa a ocupar la tercera plaça de la general, en situació de podi, als 19 anys.