La ronda espanyola

La fe de Carlos Rodríguez i Ayuso en la contrarellotge de la Vuelta

  • Evenepoel vol guanyar la seva primera etapa, en una ‘crono’ en què el rendiment de Roglic és tota una incògnita.

La fe de Carlos Rodríguez i Ayuso en la contrarellotge de la Vuelta

UAE TEAM

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La caravana de la Vuelta ja és aquest dilluns a Alacant o camí d’aquesta ciutat que acull l’única contrarellotge individual de la prova, de 31 quilòmetres, absolutament plana i que tindrà la duresa afegida amb el vent de cara en moltes fases de l’etapa. Remco Evenepoel no és només el favorit, sinó el ciclista que té ganes d’apuntar-se en el palmarès la seva primera victòria en la Vuelta. El rendiment de Primoz Roglic és la gran incògnita en la jornada d’aquest dimarts.

Tanmateix, al marge de la defensa que pugui fer Enric Mas de la segona plaça de la general, la contrarellotge estarà molt pendent del rendiment dels dos nois d’or d’aquesta carrera; Carlos Rodríguez, quart, i Juan Ayuso, cinquè de la general, amb 21 i 19 anys respectivament. Tots dos tenen facilitat pel denominat art de la contrarellotge, i per tant confien a mantenir contra el ‘crono’ el paper de grans actius de la carrera.

Notícies relacionades

«Serà una contrarellotge molt dura pel vent de cara, que no és el que millor em va. L’únic que dic és que jo no pensava que seria a hores d’ara de la Vuelta en la posició on soc», ha declarat aquest dilluns Carlos Rodríguez, que ja és el corredor més destacat en el potent Ineos britànic.

Juan Ayuso té com a millor referència la contrarellotge disputada en el Critèrium del Dauphiné sobre 32 quilòmetres on va ser el desè de l’etapa, a 1.32 minuts del guanyador, Filippo Ganna, però a 52 segons de Roglic. «Ni tan sols em plantejo guanyar la Vuelta, sinó anar dia a dia. No vull proposar-me cap objectiu, ni de podi ni de res, perquè si fallo em quedaria amb una mala sensació. Com em va dir el meu entrenador en aquesta Vuelta es tractava de deixar esclats de qualitat tot i que soc ambiciós», assegura el ciclista alacantí. I ben cert que ho està aconseguint.