Aquests són els favorits per emportar-se la general de la Vuelta a Espanya 2022

L’organització oficialitzarà aquest dijous la llista de dorsals i participants en la carrera que comença divendres a Utrecht

Epi_rc_es

2

La Vuelta a Espanya 2022 comença aquest divendres 19 d’agost i, a poc a poc, els equips van donant a conèixer la relació oficial de corredors que prendran part a la sortida d’Utrecht. No obstant, fa un temps que les apostes ja treuen fum per predir qui poden ser els màxims candidats al triomf final.

Tot i així, no és descartable que hi hagi sorpreses d’última hora en les formacions que presentin els diferents conjunts ciclistes, però, a priori, aquests són els ciclistes que parteixen com a principals aspirants a aconseguir el triomf en el desenllaç a la capital.

Primoz Roglic

Primoz RoglicEl ciclista és el campió de les tres últimes edicions i, aquest any, vol aconseguir el seu quart triomf consecutiu. Després de la retirada obligada en la 14a etapa del Tour de França per una lesió, l’eslovè arriba a punt per defensar el seu triple títol en aquesta competició. Malgrat que el seu estat de forma no és el més adequat, l’equip Jumbo Visma confia en ell per lluitar per aconseguir el triomf en la competició.

Remco Evenepoel

Remco EvenepoelEl belga, últim guanyador de la Clàssica de Sant Sebastià i del Tour de Noruega, farà la seva primera aparició a La Vuelta a Espanya. El ciclista estarà al capdavant de l’equip Quick Stepl, juntament amb el francès Julian Alaphilippe, el campió del món.

Jai Hindley

Jai HindleyL’últim guanyador del Giro d’Itàlia partirà com a favorit de l’equip Bora-Hansgrohe. L’australià, que no va participar en l’última edició del Tour de França, és una de les cares importants de l’equip i s’il·lusiona amb fer el doblet aquest any.

Richard Carapaz

Richard CarapazL’equatorià, que va guanyar el Giro d’Itàlia el 2019, parteix com un dels favorits per aconseguir la victòria aquest any, després de quedar segon en la Vuelta a Espanya 2020. És el campió olímpic.

João Almeida

João AlmeidaEl portuguès és un ciclista que destaca per ser un gran candidat en les classificacions generals. Encara no compta en el seu palmarès amb una gran volta, però als seus 24 anys pretén aconseguir els primers llocs i ser un dels grans protagonistes de la competició, així com ho va ser en la seva primera participació en una gran tornada, el Giro d’Itàlia, el 2020.

Miguel Ángel López ‘Superman’

Miguel Ángel López ‘Superman’El colombià participarà aquest any amb l’equip Astanà, que ha aixecat la suspensió temporal del ciclista després de veure’s involucrat en una investigació per tràfic de medicaments. ‘Superman’ López arriba a aquesta competició amb un podi a les espatlles, després de quedar tercer en la Vuelta a Burgos. L’any passat va sortir de la prova per la porta del darrere i ara està tenint una temporada per oblidar.

Enric Mas

Enric MasEl mallorquí liderarà aquest any l’equip Movistar, compartint direcció amb Alejandro Valverde en la seva última gran tornada com a professional. Després d’un Tour de França en què va dir adeu a la general i va haver d’abandonar per culpa del coronavirus, Mas vol treure’s la seva espina en la seva gran volta favorita. El balear espera millorar els dos segons llocs aconseguits en la general el 2018 i en l’última edició del 2021.