Crítica esportiva

El millor ciclista rus del pilot protesta contra la guerra d’Ucraïna

El millor ciclista rus del pilot protesta contra la guerra d’Ucraïna

INEOS GRENADIERS TEAM

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Pavel Sivakov, 24 anys, passa per ser una de les grans promeses del ciclisme rus, esport que ha mamat com pocs, ja que els seus pares (Alexei i Alexandra) van ser dos bons corredors que van començar a pedalar internacionalment en l’última etapa de la Unió Soviètica. Ara, com tants altres professionals del pedal, resideix a Andorra i és un dels grans actius del conjunt Ineos, potser i si no ho és, l’equip ciclista més potent del pilot mundial.

El corredor es va convertir aquestes últimes hores en una de les primeres veus de l’esport mundial que s’ha alçat amb més energia contra la invasió del seu país a Ucraïna; almenys així ha sigut entre els esportistes russos, al demanar en un contundent comunicat publicat a les xarxes socials, la retirada de l’Exèrcit de Vladímir Putin d’Ucraïna, el final de l’ocupació i, alhora, fer una crida per evitar que la decisió del Govern del seu país no creï en el món una sensació d’odi contra el poble rus.

Notícies relacionades

«Estan sent uns dies difícils veient el que està succeint actualment. En primer lloc, només vull dir que estic totalment en contra de la guerra i jo no puc evitar el que està passant a Ucraïna, tots els meus pensaments estan amb el poble ucraïnès», ha indicat Sivakov. «També vull que la gent entengui que la majoria dels russos només volem la pau i mai hem demanat que tot això passi. Per això, no hauríem de ser objecte d’odi només pel nostre origen. Sé que aquestes poques línies no provocaran un gran canvi en la situació actual, però només volia compartir-ho. Pau», ha conclòs el corredor rus en un missatge que ha publicat tant a Twitter com a Instagram i que està tenint una àmplia repercussió a les xarxes socials.

Als 24 anys no ha tingut fins ara gaire sort a les grans voltes per etapes a causa de les caigudes. Sivakov, nascut a Itàlia, que va créixer més enllà de les fronteres russes, va debutar el 2019 al Giro per acabar la carrera en la novena posició. El 2020 va tenir una discreta actuació al Giro a conseqüència d’una caiguda que va tenir en la primera etapa. I tot i així va poder acabar la carrera. L’any passat un altre accident el va obligar a retirar-se del Giro. Ha guanyat la Volta a Polònia i el Tour dels Alps, entre altres carreres. A part de la russa té també la nacionalitat francesa, país en el qual es va criar abans de traslladar-se a Andorra. La seva pàtria és el ciclisme tot i que va decidir competir sota bandera russa al ser el país d’origen dels seus pares, tot i que ell mai hagi viscut allà.