El contratemps

Una caiguda aparta Juan Ayuso del Tour de l’Avenir

El ciclista alacantí corria com un dels màxims favorits al triomf final a la cursa francesa

barcelona/WhatsApp Image 2021-08-17 at 16.43.19.jpg

barcelona/WhatsApp Image 2021-08-17 at 16.43.19.jpg / TOUR DEL PORVENIR

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Juan Ayuso, la gran promesa del ciclisme espanyol, aquest dimarts, ha posat fi a la seva participació al Tour de l’Avenir, que acaba diumenge, al partir una forta caiguda, quan s’ha vist enmig d’un amuntegament. El corredor alacantí de només 18 anys ha mirat de tornar a pujar a la bicicleta, fins i tot ha rodat uns quilòmetres, però a causa del dolor que patia, sobretot als braços, s’ha decidit que deixés la prova i se’l traslladés a un hospital, on inicialment les proves radiològiques han descartat fractures, tot i que presentava moltes macadures.

El ciclista de l’Emirates era un dels màxims favorits a la victòria a la prova francesa, un mini-Tour, que corren ciclistes de menys de 23 anys i que disposa d’una nòmina cèlebre de futurs vencedors a París, com Felice Gimondi, Joop Zoetemelk, Miguel Induráin, Egan Bernal i Tadej Pogacar.

La selecció espanyola (el Tour de l’Avenir es corre per països), de totes maneres, manté intactes les possibilitats de lluitar pel triomf gràcies a Carlos Rodríguez, corredor de l’Ineos, que ocupa la novena plaça de la general, abans de les dues cites importants als Alps del cap de setmana.

Ayuso s’havia presentat al Tour de l’Avenir com a cap de files de la selecció espanyola amb moltes opcions de lluitar per la victòria final després d’una temporada impressionant, en què ha guanyat el Giro Baby, una altra de les grans cites per etapes per a corredors de menys de 23 anys.

Notícies relacionades

Ara s’haurà de preparar per a altres reptes, com el Campionat d’Europa de ciclisme (en què no està descartada la presència d’Alejandro Valverde) i el Mundial, en aquest cas, en la prova sub 23.

Ayuso va debutar en el camp professional aquest estiu i ja ha participat en una cursa tan important com la Clàssica de Sant Sebastià, abans de centrar-se en el Tour de l’Avenir, aquesta vegada, sense fortuna.