contracte ampliat

Pogacar es compromet amb l’UEA fins al 2027

El ciclista eslovè correrà amb l’equip àrab fins que hagi complert els 29 anys

Pogacar es compromet amb l’UEA fins al 2027

UEA TEAM EMIRATES

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El ciclisme és diferent del futbol en moltes coses, i una és que els corredors no acostumen a firmar contractes llargs amb els seus equips, sobretot perquè, a diferència dels clubs futbolístics, depenen dels patrocinadors, marques que generalment no es comprometen més enllà del mínim que obliga la Unió Ciclista Internacional (UCI), dos anys, quan decideixen apostar per aquest esport. Per aquesta raó, la renovació de Tadej Pogacar, de 22 anys, fins al 2027 amb l’equip dels Emirats Àrabs suposa tota una novetat per al ciclisme.

L’equip àrab ha comunicat aquest divendres que el doble vencedor del Tour va fer escala als Emirats en el seu retorn de Tòquio, on va guanyar la medalla de bronze en la prova en ruta de ciclisme per visitar els responsables del país i del seu equip i firmar la renovació del seu contracte amb un conjunt al qual va arribar el 2019 i on es mantindrà, de moment, fins al 2027 quan hagi complert els 29 anys i, si segueix amb la ratxa demostrada fa unes setmanes a França, amb la possibilitat d’una bona col·lecció de jerseis grocs. Alhora confirma que el conjunt dels Emirats es manté en el pilot almenys fins al desembre d’aquell any, en un ciclisme professional en què també hi ha un altre equip impulsat pels petrodòlars, el Bahrain de Mikel Landa i Pello Bilbao.

«Aquest equip encaixa molt bé en mi i tinc la sort de dir que no només hi he trobat companys, sinó també amics. Estic emocionat pels pròxims anys i el que arribarà, tant de bo més èxit per a mi i per a l’equip. Espero que estiguem inspirant molts nens a anar en bicicleta», indica Pogacar en declaracions distribuïdes per l’equip.

També és l’equip d’Ayuso

Notícies relacionades

Pogacar ja té decidit posar pràcticament fi a la temporada 2021 sense grans compromisos a partir d’ara després d’haver guanyat el Tour i altres carreres importants com la Lieja-Bastogne-Lieja i la Tirrè-Adriàtic i ser, indiscutiblement, la nova referència del ciclisme a nivell mundial. 

L’UEA ha apostat, a més, per incorporar joves de brillant futur al pilot, com és el cas del ciclista alacantí Juan Ayuso, la gran promesa del ciclisme espanyol, que aquest dissabte s’estrenarà a la Clàssica de Sant Sebastià en el que serà la seva estrena al World Tour amb només 18 anys. Coincidirà en la prova amb Egan Bernal i Mikel Landa, que retorna a la competició després de la greu caiguda del Giro, en el camí de tots dos cap a la Vuelta.

Temes:

Tadej Pogacar