SEGON DOBLET DE LA MALLORQUINA

La teva única rival cau arribant a meta... i l’esperes: l’esportiu gest de Mavi García

La ciclista de Marratxí va repetir victòria al campionat d’Espanya després d’esperar Ane Santesteban quan va caure al terra a 8 quilòmetres del final

La teva única rival cau arribant a meta... i l’esperes: l’esportiu gest de Mavi García

RFEC

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Que no només importen els títols sinó com s’aconsegueixen queda clar veient l’enorme gest de Mavi García als campionats d’Espanya de ciclisme de la Nucia (Alacant). La corredora mallorquina, de 37 anys, es va guanyar el respecte i l’elogi unànime del món del ciclisme a l’esperar la basca Ane Santesteban quan va caure en una rotonda a 8 quilòmetres del final, posant en risc una victòria que finalment es va emportar.

Santesteban i García comptaven aquest dissabte amb més de dos minuts d’avantatge sobre les seves perseguidores a 8 quilòmetres de la meta. Estava clar que es jugarien la victòria entre les dues, quan a la sortida d’una rotonda la corredora de Errenteria, que precedia la de Marratxí, va perdre l’equilibri i va caure a terra. Victoria mastegada per a la corredora de l’Alé BTC Ljubljana.

Notícies relacionades

Però no. Mavi García no va tardar ni un segon a reaccionar. Des del primer moment va tenir clar el que havia de fer. Santesteban encara no s’havia posat dreta i Mavi ja s’interessava per com estava i l’ajudava a pujar de nou a la bici i reprendre juntes el camí fins a la meta. La invitació va semblar fins i tot que posava nerviosa a la corredora del BikeExchange, que no encertava a ajustar les cales als pedals.

Després sí, a dos quilòmetres de meta Mavi va canviar de ritme per reeditar, tot i que no tenia les companyes d’equip a la carrera (igual que Santesteban), el títol de campiona d’Espanya, amb l’afegit d’un gest enormement esportiu. De fet, va revalidar el doblet, ja que, com l’any passat, també s’havia imposat en la prova contrarellotge. Sara Martín, del Movistar, va quedar tercera i, a més del bronze absolut, va conquerir el títol en la categoria sub-23.