ELS PLANS DE FUTUR

Valverde: 41 anys, penúltima Lieja

  • El ciclista murcià celebra aquest diumenge l’aniversari pensant no només a guanyar la ‘Doyenne’, sinó en altres objectius com disputar el Tour i continuar corrent el 2022.

  • «Em noto més fresc que altres anys, vaig entrar en forma a la Volta i no l’he perdut», afirma des de Bèlgica.

Valverde: 41 anys, penúltima Lieja
2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

«Fer anys a la Lieja-Bastogne-Lieja és un al·licient més i pujar al podi, potser guanyant, seria un meravellós regal». Alejandro Valverde atén des de Lieja les preguntes d’aquest diari. Està relaxat després del massatge, després d’un dissabte d’entrenament per recordar i gravar en la memòria les cotes que donen color a ‘La Doyenne’ (la degana), la més antiga de les clàssiques, la perla de les Ardenes, la carrera que Eddy Merckx ha guanyat cinc vegades, una més que ell. «Em noto més fresc que altres anys, vaig entrar en forma a la Volta i no l’he perdut. Seria magnífic igualar Merckx».

Valverde fa aquest diumenge 41 anys. I ho farà lluitant per la victòria a la Lieja-Bastogne-Lieja (Teledeporte i Eurosport), tot i que sabedor que dos eslovens (Primoz Roglic i Tadej Pogacar), un francès (Julian Alaphilippe) i els típics tapats que s’afegeixen a la festa seran més que rivals. Però la seva setmana a les Ardenes (cinquè a l’Amstel Gold Race i tercer a la Fletxa Valona) l’han rejovenit fins al punt que torna a tenir total confiança en si mateix i lluny de sentir-se vell per a l’esport del pedal, Valverde ja no només es planteja guanyar a la tercera ciutat més important de Bèlgica, sinó altres objectius de futur que no tenia al cap quan va començar la que havia de ser l’última temporada professional.

Una mica més que els Jocs

Notícies relacionades

A partir de dilluns, Valverde havia d’iniciar un descans per començar a preparar els Jocs Olímpics i acomiadar-se després de l’afició espanyola a la Vuelta. ¿Què es deixava pel camí? Doncs ni més ni menys que el Tour. Si fa unes setmanes la ronda francesa estava eliminada del programa del campió del món 2018, ara França comença a emergir amb força i descartar-ho ara com ara sona a atrocitat esportiva.

Però Valverde ja mira molt més enllà del Tour, la Vuelta i el Mundial 2021. Abans de la pandèmia, a la Volta 2019, ho tenia clar. El 2021 havia de ser el seu últim any en actiu. El 2020, en una temporada curta i explosiva en què mai va acabar d’estar a gust, la retirada semblava innegociable. Avui ja mira cap al 2022, fins al punt que la Lieja-Bastogne-Lieja en què fa 41 anys apareix com la penúltima ‘Doyenne’ en la trajectòria esportiva del ciclista murcià. «¿Me n’he d’anar aquest any sense tenir l’escalf de la gent? Per això em plantejo seguir un any més perquè el públic disfruti de mi i jo d’ells», ha declarat Valverde aquesta setmana en una entrevista a la RAI. Continua sent etern.