LA ITZULIA

Pogacar, Roglic... i els altres

El guanyador del Tour triomfa davant el seu compatriota eslovè en la primera arribada en alt de la Volta al País Basc, on Valverde va ser tercer

Pogacar, Roglic... i els altres
2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La diferència entre els dos (Tadej Pogacar i Primoz Roglic) és tan gran i evident sobre la resta de participants en la Itzulia, que la parella sembla que faci el que els ve de gust. Si qualsevol dels dos, sobretot Pogacar, es decideix a atacar camí de l’arribada en alt de la tercera etapa de la ronda basca, l’altre s’afanya a seguir-lo. Per darrere, es crea un buit. Si es cansen d’atacar, es deixen capturar. I tornada al mateix. Darrere d’ells, només es conformen a veure qui quedarà tercer. I, de fet, és un enorme honor ocupar aquesta plaça a la meta d’Ermualde, el qual correspon a Alejandro Valverde. Pogacar triomfa davant Roglic, vestit de groc. Ells dos i, per darrere, la resta.

Notícies relacionades

El ciclisme que es respira el 2021 sembla condemnat a convertir-se en un joc de parelles. Si el guió indica que es tracta d’una clàssica, llavors els protagonistes són Wout van Aert i Mathieu van der Poel, tot i que en ocasions, com ha succeït a la Milà-San Remo o el Tour de Flandes, la victòria se l’emporti un altre. Però en carreres per etapes, els protagonistes són Pogacar i Roglic, ells juguen, ells guanyen.

La Itzulia, que va començar dilluns i acabarà dissabte, hauria de quedar pendent del que passi l’última jornada, on Roglic s’haurà de defensar de la fúria de Pogacar i de la seva tradicional mala sort en el comiat de rondes d’una setmana. Ara, primer i segon de la general, estan separats per 20 segons. A la seva estela, amb Valverde sempre actiu, amb Mikel Landa, agressiu fins on pot; és a dir, fins que a Pogacar i a Roglic els dona per canviar el ritme d’escalada, i amb Adam Yates amb ganes de continuar el camí victoriós iniciat a la Volta, només es mesura quin d’ells acompanyarà els corredors eslovens a l’últim podi de la prova basca.