EL PROTAGONISTA

Thomas de Gendt, el millor ‘caçaetapes’ del pilot

El ciclista belga ha corregut cinc vegades la Volta i en totes elles ha aconseguit una victòria

Thomas de Gendt, el millor ‘caçaetapes’ del pilot
1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Thomas de Gendt va decidir el 2012, després de sorprendre al Stelvio i arribar a Milà a la tercera plaça de la general, dedicar-se completament a convertir-se en el millor ‘caçaetapes’ del món. I tan cert com aquest diumenge es va imposar a Montjuïc que ho ha aconseguit. Prova d’això és que ha participat en cinc edicions diferents de la Volta i en totes elles ha aconseguit guanyar una etapa. Fins i tot el 2019, l’última vegada que es va disputar la carrera suspesa l’any passat per la pandèmia, es va vestir de líder.

Notícies relacionades

És un ciclista molt peculiar. Als 34 anys ha guanyat a tot arreu; entre altres victòries, és dels pocs corredors que compta amb etapes al Tour, Vuelta i Giro. Tant estima la bici que el 2018 i el 2019 se’n va anar amb el seu amic i company d’equip Tim Wellens, amb alforges, de la Llombardia a Flandes, a l’acabar la clàssica de les fulles morts el 2018 i a recórrer l’Espanya buidada, a través de Terol i Conca, el 2019.

Va triomfar després de culminar una escapada, el seu art, en un circuit de Barcelona, que malgrat la petició que no hi anés gent es va omplir de públic molt més que quan no hi havia restriccions, ni pandèmia, ni distanciament social, ni mascaretes obligades. Només eren buides les zones prohibides de sortida i meta.