EL PROTAGONISTA

Valverde, a 14 segons del podi de la Volta 2021

La ronda catalana finalitza aquest diumenge amb sis pujades al Castell, a Montjuïc, en el que era el tradicional marc de la famosa Escalada que es va córrer fins al 2007

Valverde, a 14 segons del podi de la Volta 2021
1
Es llegeix en minuts

Tan sols 14 segons separen Alejandro Valverde del podi de Barcelona. La tercera plaça seria un rotund èxit per al ciclista més veterà del World Tour, a menys d’un mes de complir els 41 anys i que continua al capdavant com a cap de files del conjunt Movistar.

Li esperen sis pujades al Castell, a Montjuïc, el lloc on tradicionalment, des del 1964 fins al 2007, es va celebrar l’Escalada, la prova que cada any posava punt i final a la temporada ciclista.

Notícies relacionades

 Es tracta d’una pujada explosiva, que s’haurà d’afrontar abans de la baixada cap a la meta, però que pot servir per trencar el pilot i que, sens dubte, qüestionarà el ferri control que fins ara ha imposat l’Ineos per mantenir no només Adam Yates al capdavant de la general sinó també els seus companys Richie Porte (segon) i Geraint Thomas (tercer) a les places d’honor de la Volta número 100.

 El Movistar, en canvi, només ha de cuidar Valverde. L’Ineos haurà d’anteposar la protecció a Yates davant qualsevol contratemps de Porte o Thomas. Valverde, després de la Volta, afrontarà la Vuelta al País Basc per córrer després a València i presentar-se a continuació a la Flecha Valona i la Lieja-Bastogne-Lieja.