ALS EMIRATS ÀRABS

Pogacar torna per imposar-se a la carrera del seu ‘país’

Primera victòria de l’any a Abu Dhabi i primera prova per etapes que guanya després del triomf al Tour 2020

Pogacar torna per imposar-se a la carrera del seu ‘país’
1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

A ningú li sorprèn ja que Tadej Pogacar, com a actual i màxim fenomen del ciclisme (i encara més mentre el belga Remco Evenepoel segueixi en fase de recuperació de la brutal caiguda de l’agost), guanyi allà on corri, en aquest cas al UEATour, la ronda per etapes, set en total, que s’ha disputat aquesta setmana als Emirats Àrabs Units, i que ha suposat l’inici del World Tour, la primera divisió del ciclisme on s’agrupen les principals carreres.

Amb 22 anys tornava a una ronda per etapes després de la victòria que va aconseguir el setembre passat al Tour. Va realitzar l’última part de la condensada temporada 2020, a la tardor, corrent carreres d’un dia, però des d’aleshores no havia encarrilat diverses jornades seguides de competició. I ha tornat demostrant que continua sent un autèntic prodigi del pedal, al guanyar i dominar els seus rivals, principalment Adam Yates, aquest any a l’Ineos, en el que suposava el primer examen de l’any amb vista al Tour, que ha guanyat amb matrícula d’honor.

«Aquest era el primer objectiu de la temporada perquè és la carrera que es disputava al país del patrocinador de l’equip», va dir aquest dissabte el ciclista eslovè des d’Abu Dhabi. En efecte, ell és el gran atractiu de l’equip d’Emirates, patrocinat per les autoritats del país.

Dissabte, a Itàlia

Notícies relacionades

Ja va deixar la carrera costa amunt per a la resta de rivals després d’imposar-se dimarts a la primera arribada en pujada, al tradicional cim de Jebel Hafeet, potser l’única costa ciclista dels Emirats Àrabs, per controlar la prova des d’aleshores amb l’ajuda dels seus companys.

Pogacar iniciarà dissabte, a la Strade Bianche, la prova italiana que discorre per trams de terra blanca a la bellíssima toscana, el seu pla de carreres a Europa. Als 22 anys no només buscarà un segon triomf a París, sinó afrontar després la Vuelta on ja va ser tercer el 2019. Rubén Fernández, novè, va ser el millor espanyol. Alejandro Valverde va acabar 40è.

Temes:

Tadej Pogacar