L’ESPORT I LA PANDÈMIA

Ajornada la Volta al País Valencià

La ronda valenciana és la quarta prova espanyola que es veu afectada per la pandèmia i no es pot celebrar després de Mallorca, Andalusia i Múrcia

Ajornada la Volta al País Valencià
1
Es llegeix en minuts

L’organització de la Volta a la Comunitat Valenciana ha anunciat aquest dijous la seva decisió d’«ajornar» la 72a edició de la ronda programada entre el 3 i el 7 de febrer, per culpa de «l’actual situació sanitària provocada pel coronavirus». «Les raons que han impulsat a prendre aquesta decisió es fonamenten en l’actual situació sanitària provocada per la Covid-19. Per sobre dels interessos esportius, preval la salut de tots», diu el comunicat oficial de la tradicional prova valenciana. Així mateix, «es posposa, de moment», la 3a edició de la VCV femenina, que s’havia de disputar el diumenge 7 de febrer.

Els responsables de la prova aclareixen que estan estudiant «noves dates que es comunicaran al més aviat possible». «Des de la carrera agraïm la comprensió per aquesta mesura, que s’adopta des d’un sentit de màxima responsabilitat, i, alhora, volem transmetre el nostre desig de la millor recuperació a tots els afectats per la pandèmia», afegeix el comunicat.

Quatre carreres

Notícies relacionades

Es tracta de la quarta prova espanyola –cap forma part del World Tour, la Primera Divisió– que s’ha hagut d’ajornar a causa de la situació actual de la pandèmia després de la Challenge de Mallorca, Múrcia i la Vuelta a Andalusia.

De fet, aquestes organitzacions disposen de menys recursos per protegir les seves carreres i enfortir les bombolles a fi d’evitar els contagis, i per això s’han vist obligades a l’ajornament i a buscar noves dates, un destí complicat, per a altres mesos de l’any, en un calendari molt atapeït, sobretot quan comencin a disputar-se les proves World Tour.