l'entrevista

Antonio Pedrero: «Sense un líder, tindré més llibertat»

El ciclista català afronta el Giro com un dels referents del Movistar, després de la gran actuació de l'any passat cuidant-se de Carapaz

segea55212440 antonio pedrero  ciclista movistar201002174623

segea55212440 antonio pedrero ciclista movistar201002174623

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Quan el Giro es va córrer per última vegada al maig, i no amb les fulles caiguts com ara, es va pujar el Mortirolo amb un atac salvatge de Vincenzo Nibali. Era una ofensiva contra el líder de la carrera, el ciclista equatorià Richard Carapaz, que liderava el Movistar. Un altre corredor, el català Antonio Pedrero (28 anys) va controlar el ‘Tauró’ sicilià. No el va deixar ni 50 metres de llibertat. Va ser el seu gran dia com a corredor i el senyal perquè el conjunt espanyol comencés a pensar en la victòria final. Avui assumeix la ronda italiana amb llibertat i amb el somni de mirar per primera vegada la general d’una carrera de tres setmanes.

-¿Com afronta el Giro?¿Es veu líder del Movistar?

-Tindré llibertat de moviment en la carrera ja que aquesta vegada, a diferència de l’any passat amb Carapaz, no s’ha de treballar per a un líder en qüestió, per la qual cosa intentaré estar el millor possible en la general.

-L’any passat vostè va ser clau en el triomf de Carapaz i en el record queda el control a Nibali que va imposar en el Mortirolo.

-Llavors em trobava en un gran moment de forma que després no vaig poder mantenir a la Vuelta. Jo crec que estic en un nivell semblant, però aquest és un any molt estrany en què amb prou feines hem pogut competir.

-A punt va estar de córrer el Tour, tot i que al final el van reservar per al Giro.

-Vaig viure tota la concentració i la convivència amb l’equip del Tour. De fet, vam estar concentrats des del juliol, en altitud i a Andorra, i després vam anar tots a la Vuelta a Burgos, on el canvi d’altura i de temperatura, a Andorra amb prou feines arribàvem als 20 graus i en carrera ens vam trobar amb més de 40, ens va anar molt malament a tot l’equip. Van ser moltes setmanes fora de casa.

-I molts dies confinats.

-Jo vaig passar el confinament amb la meva dona. A causa de les carreres mai havíem pogut estar tants dies junts. Moltes tardes ens connectàvem els companys per parlar de plans d’entrenament i per poder mantenir la convivència entre nosaltres.

Notícies relacionades

-Vostè té gens ciclistes. El seu pare, José Pedrero, va ser professional. Recordo que una vegada va dir que sent infantil ja el guanyava quan sortien en bici junts.

-Ell sempre ha sigut un referent per a mi. De petit m’animava fins que em vaig apuntar a l’escola ciclista, a Terrassa. Sortíem junts moltes vegades i sempre m’aconsellava.